Advertentie

De Stad en het Vuur Walter Lucius

Het verhaal van het boek is goed gekozen het leeft de laatste jaren heel erg door de oorlogen in Afghanistan door Rusland, Amerika en de Taliban.

Het boek heeft 3 verschillende verhaallijnen Farah Hafez, Raylan Chapelle en Paul Chapelle.
Elk hoofdstuk gaat over een van hun drieën daardoor duurt het even voordat je goed in het verhaal zit maar gelukkig is in het begin van het boek een lijst met personages opgenomen waardoor het snel duidelijk wordt.

Farah Hafez is in Afghanistan geboren op haar negende is zij gevlucht, nadat haar vader tijdens een communistische opstand is omgekomen. Haar moeder overleed een jaar later en dat maakte een eind aan haar beschermde jeugd.
Inmiddels is ze 38 jaar en werk ze in Amsterdam als journaliste voor het Algemeen Nederlands Dagblad. Zij keert als onderzoeksjournalist terug naar Afghanistan en begint een gevaarlijke zoektocht naar een crimineel netwerk waarin jongens worden verhandeld.

Paul Chapelle wordt in 1969 geboren in Kabul als zoon van een Nederlandse kunstenares Isobel Vallent en een Amerikaanse journalist Raylan Chapelle. Paul besluit ook journalist te worden.
30 jaar later is Paul in Moskou opzoek naar de dader die een aanslag pleegde op zijn collega en geliefde Anya Kozlova en ontdekt een oud geheim van zijn vader.
Zijn chef Edward Vallent eindredacteur bij het Algemeen Nederlands Dagblad, weet hem over te halen om Farah te helpen bij het onderzoek.

Een levensgevaarlijk onderzoek waarin jongentjes misbruikt worden bacha bazi en dat door corruptie, macht, en politiek afgeschermd wordt men weet ervan maar men kies er voor de andere kant op te kijken. De rijke en machtige Afghanen wanen zich veilig maar hoelang nog!
Een zoektocht waarbij de Amerikanen, Russen en ook de Afghaanse regering geen frisse rol spelen en dat lijdt vaak tot zeer gevaarlijke situaties.

Het verhaal is goed opgebouwd vooral de hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt ze hebben allemaal hun eigen demonen uit het verleden. Mede daardoor is het boek erg spannend geworden je wil weten hoe het afloopt je blijft lezen.
Echt een aanrader maar lees dan wel de hele serie dit boek is het laatste deel van de Harland-serie.Reacties op: Afghanistan

15
De stad en het vuur - Walter Lucius
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker