Goed verhaal, traag qua vaart

Alies_leest 22 augustus 2025
Vrees niet is het nieuwste boek waarin privé-detective Holly Gibney als hoofdpersonage optreedt. Ditmaal probeert ze samen met haar vriendin, politierechercheur Izzy, een seriemoordenaar te vatten. Er is namelijk een man op pad die onschuldigen doodt in de hoop dat de echte schuldigen tot inzicht zullen komen. Omdat de politie zelf geen stap vooruit geraakt, vraagt Izzy hulp aan Holly. Dankzij haar uitzonderlijk denkvermogen weet Holly haar geleidelijk aan op de juiste weg te zetten.

Tegelijkertijd wordt Holly ingeschakeld als lijfwacht van Kate McKay, een schrijfster en motivational speaker die zowel fervente voorstanders als hevige tegenstanders kent. McKay spreekt zich namelijk openlijk uit over gevoelige thema’s zoals abortus en de vrije wil van de vrouw. Al snel blijkt dat iemand vastbesloten is haar boektournee te saboteren en haar zelfs persoonlijk iets aan te doen. Voor Holly betekent dit dat ze meer dan haar handen vol heeft.

King zou King niet zijn als beide verhaallijnen niet mooi met elkaar verweven waren en uiteindelijk op een sterke manier samenkwamen. Toch wist dit boek mij minder te overtuigen dan Holly, dat ik eerder in één ruk uitlas. Hier had ik moeite om in het verhaal te komen en voelde ik niet de drang om steeds verder te lezen. Het plot zit wederom goed in elkaar, maar de vaart ontbrak voor mij, waardoor het minder meeslepend werd.

Vrees niet blijft een degelijk verhaal, zeker voor fans van Stephen King of het thrillergenre. Voor mij persoonlijk pakte dit boek gewoon wat minder.

Meer recensies van Alies_leest