Briljant
Wat een ontzettend goed boek!
In de woongroep Klank en Liefde komt een van de bewoners te overlijden. De medebewoners worden opgepakt, terwijl er een onderzoek gestart wordt naar dood door schuld.
Ieder hoofdstuk van het boek wordt door iets anders geschreven. Zo komt de slowjuicer aan het woord, de nacht, het licht, de sinaasappelgeur, de pen, twee sigaretten en mijn favoriet: de woorden Klank en Liefde.
Toen ik hoorde dat dingen dit verhaal vertelden, dacht ik; dat kan nooit goed zijn.
Maar wat heb ik me daarin vergist. Wat is dit ongelooflijk goed gedaan!
Er zit enorm veel diepgang in, je leeft ontzettend met iedereen mee,... Ik was eigenlijk al verkocht in het eerste hoofdstuk, waarin zó gerafineerd de ‘onzinnigheid’ (adem door je weerstand heen) van spiritualiteit zo ongelooflijk goed wordt neergezet!
Het boek zit vol schitterende subtiliteiten en grappige opmerkingen van bepaalde voorwerpen. Ieder voorwerp krijgt ook een eigen sfeer, een eigen karakter.
Echt, ontzettend goed gedaan! Niet voor niets genomineerd voor de Librisprijs. Ik denk dat deze gaat winnen!
Maar wat heb ik me daarin vergist. Wat is dit ongelooflijk goed gedaan!