Na het prille begin moest ik even schakelen, want ik had niet door dat het eerste deel zich zóveel eerder afspeelde dan dit boek. Daardoor voelde het tijdsverschil even verrassend, maar zodra ik dat besefte, viel alles mooi op z’n plek.
We gaan naar Vaughn Harding, de kleinzoon van Dermont Harding (uit deel 1), op de Goldrush Ranch. Zijn grootvader is overleden en dat brengt flink wat problemen met zich mee voor het familiebedrijf. Vaughn is vastberaden om de goede naam van zijn grootvader én de ranch te herstellen.
Hij is gewend om overal controle over te hebben — en juist dat is nu onmogelijk. Zijn volledige focus ligt op de ranch. Hij haalt de bezem door het personeelsbestand en neemt, op aanraden van Hank (een goede vriend van de familie), een jonge paardentrainer aan: Billie Black.
En Billie… is alles wat hij níét had verwacht.
De spanning tussen hen is al snel voelbaar, maar de grens tussen werknemer en ‘grote baas’ willen ze absoluut niet laten vervagen. Billie richt zich volledig op haar werk en vooral op Double Diablo (DD). Tot DD ziek wordt…
En dan verschuift alles.
Ik heb weer gesmuld.
Van de langzaam ontluikende gevoelens.
Van de onderhuidse spanning.
Van die heerlijke country sfeer die zo perfect past bij Elsie haar boeken.
Haar schrijfstijl is vlot en meeslepend en leest ontzettend makkelijk weg. Je ziet deze wereld zó voor je.