Weer een super fijne Morgan!

Amarins 11 juni 2025
Wanneer een schandaal het leven van de beroemde actrice Nicole op zijn kop zet, zoekt ze hulp bij Milly, haar jeugdvriendin die ze anderhalf jaar geleden de rug toekeerde. Milly twijfelt, maar biedt Nicole toch een toevlucht in haar idyllische huisje in het Lake District.

Te midden van schilderachtige meren en eindeloze heuvels proberen de vrouwen hun vriendschap nieuw leven in te blazen en lijkt er voor Milly zelfs een nieuwe romance in de lucht te hangen. Nicole draagt echter een geheim met zich mee dat niet alleen haar toekomst bedreigt, maar ook hun hernieuwde vriendschap op de proef stelt.

Wat had ik zin in dit verhaal. Sarah Morgan heeft me nog nooit teleurgesteld. Een echte feelgoodauteur. Ook deze keer bewees ze weer hoe fijn ze kan schrijven. Vanaf de eerste pagina wordt je weer meegesleept in een heerlijk verhaal. De opbouw is weer zo fijn. Het verhaal komt langzaamaan op gang, je leert hierdoor eerst de personages en hun situatie goed kennen. Vervolgens krijgt het verhaal steeds meer vorm, is het smullen van een portie drama, maar vooral van hele fijne mensen en hun liefde.

De personages van zowel Milly als Nicole zijn goed uitgewerkt. Beiden hebben zo hun problemen. Toch zijn ze heel verschillend en gaan er ook heel verschillend mee om. Waar Milly de vrouw is die doorzet ondanks alles is Nicole juist het tegenovergestelde. Beide vrouwen kijken naar elkaar, hebben zo hun bedenkingen over elkaar maar weten op een mooie en liefdevolle manier naar elkaar toe te groeien, elkaar te respecteren en elkaar weer helemaal te vinden.

De omgeving waarin De beste zomer ooit speelt is idyllisch, zomers en geeft je een vakantiegevoel. De beeldende schrijfstijl maakt dat het volop genieten is en dat je je helemaal in het vakantiepark van Milly waant.

Op het eerste gezicht is het een lekker zwijmel verhaal, maar hoe verder je komt hoe meer je mooie thema’s ontdekt. Richting het einde geeft Morgan een mooie boodschap af waarmee zowel Milly als Nicole weer een mooie toekomst tegemoet gaan.

De beste zomer ooit is een echte aanrader voor wie een heerlijk zomers, cosy en liefdevol verhaal met een mooi stukje diepgang wil lezen. Een vakantieverhaal om in je luie stoel even helemaal in weg te dromen.

Meer recensies van Amarins