Het leven van een zorgmedewerker!
Joep van Poorten werkt als verzorgende in een verpleeghuis in Eindhoven, met (veelal) bewoners met dementie. Op Instagram en TikTok laat hij zien dat de zorg veel meer is dan alleen maar billen wassen. En dat slaat dankzij zijn humor, likeability en gouden (zorg)hart enorm aan.
In dit boek neemt Joep de lezer mee de afdeling op en zijn leven in. Kijk mee over zijn schouder en ontdek hoe bijzonder, aangrijpend en soms zwaar, maar ook leuk en grappig werken in de zorg kan zijn.
Toen ik dit boek spotte wist ik het meteen, dit moest ik lezen. Ik heb twee jaar lang mijn moeder bezocht op een pg-afdeling. Zou ik herkenning voelen, wat zou Joep allemaal beleven op zijn werkplek? Vragen die me bezighielden.
Wat heb ik genoten van dit boek. Het was confronterend maar o zo mooi om te lezen over al die lieve bewoners waar Joep voor zorgt.
Aan de hand van korte verhalen en gesprekken neemt Joep je mee in het leven in een zorginstelling. Hij vertelt realistisch, met humor en ook met zijn eigen gevoelens.
Bijzondere verhalen, verhalen die je absoluut raken. Of je er mee bekend bent of niet, dit boek moet je lezen. Herkenning voor wie bij familie of wie dan ook op bezoek komt. Een eye-opener voor wie er geen ervaring mee heeft. Het is ervaren en voelen wat de zorgmedewerkers en de bewoners ervaren in dergelijke situaties.
Ik heb dit boek met een lach en een traan geleden. Verhalen die je met een glimlach leest, verhalen die ik herken, die mij zoveel aan mijn moeder deden denken. En één verhaal dat me vreselijk emotioneel maakte, want het was net of ik even terug was in het verdriet en de zorg van de laatste dagen van mijn moeder.
‘Er zijn zorginstellingen waar de sfeer om te snijden is, maar er zijn er gelukkig ook genoeg waar het supergezellig is. En dát is waar ik voor ga: zorg die niet alleen goed is, maar ook leuk en hartverwarmend. Ouderdom komt met gebreken maar dat betekent niet dat je geen lol meer mag hebben’.
Dit is alles waar het denk ik om draait en waar Joep in zijn boek prachtig, open en realistisch over vertelt. Een echte aanrader voor wie er mee te maken heeft gehad, maar zeker ook voor lezers die het de kans geven om eens meer over onze zorg en mensen met dementie willen horen! Joep heeft indruk op me gemaakt!