Een geweldig tweede deel in een prachtige serie!

Amarins 10 oktober 2025
Vier jaar geleden proostten vier vrienden uit het Drentse Rolde nog vrolijk met elkaar op de aankoop van hun chalet in de Zwitserse Alpen. Drie jaar later al sloeg het noodlot toe en moesten Bar, Josh en Maas afscheid nemen van hun vriend Floris. Ze konden toen nog niet bedenken dat Floris in de toekomst een grote invloed zou hebben op hun liefdesleven.

Josh: 'Elin, onze Zwitserse vriendin, is op liefdesgebied verboden terrein. Dit hadden Maas, Bar en ik besloten na haar nacht met Floris. Stom genoeg kon ik Elin tijdens een feestje in de Alpenroos niet langer weerstaan. Ik heb haar gezoend, om haar kort daarna te moeten vertellen dat we toch beter vrienden kunnen blijven. Aan vrouwelijke aandacht kom ik niets tekort, maar terug in Nederland kan ik alleen nog aan Elin denken. Ik weet dat ik er een zooitje van heb gemaakt. Als ik dat wil oplossen, moet ik een drastisch besluit nemen.’

Elin: 'Ik was na een half jaar nog steeds teleurgesteld dat Josh niet meer dan vrienden met me wilde zijn. Nadat een leuke Zwitser me mee uit had gevraagd, besloot ik dat achter me te laten en alleen nog voor hem te gaan. Ik ben achtentwintig en klaar voor het serieuze werk. Ik wil verder met mijn leven, ondanks het geheim dat ik met me meedraag. Maar als ik na de date met Andreas de volgende dag nietsvermoedend aan het werk ben in de Alpenroos, wordt de grond onder mijn voeten weggeslagen. Josh blijkt onze nieuwe ober te zijn.’

De ervaren gastheer is het tweede deel uit de Rock & Rolde-serie. Net als in het eerste deel begint het boek weer met een proloog waarbij je meteen getriggerd wordt en je nieuwsgierigheid is gewekt.

Vervolgens val je in een warm bad bij Josh, Elin en hun vrienden. Met de mooie, makkelijke en vlotte schrijfstijl vlieg je letterlijk door het verhaal. Ook door de vele gebeurtenissen, de heerlijke wendingen en af en toe een plottwist is dit een boek wat je niet meer weg kunt leggen.

Annette is er een kei in om haar personages zo neer te zetten dat ze een enorme groei doormaken. Hun emoties en gevoelens weet ze zo te verwoorden dat je je één voelt met hen, geraakt wordt en is het net of sta je naast ze.

Wat een prachtige vrouw is Elin. Een vrouw die onzeker is. Ondanks het geheim dat ze meedraagt weet ze zich goed staande te houden. Wat een lieverd, die langzaamaan zich open durft te stellen en afrekent met het verleden. Ook Josh is een man met een verleden. Hoewel hij een stoere kerel lijkt slaat ook bij hem af en toe de onzekerheid toe. Hij weet wat hij wil en gaat ervoor. Van beide voel je de onmacht, de spanning en de emoties.

De ervaren gastheer is een verhaal met veel thema’s en fraaie teksten die het verhaal no bijzonderder maken. Samen met een vleugje humor en spicy scenes is het een verhaal om van te smullen. De diepgang moet je zoeken in thema’s als eenzaamheid, verdriet, machteloosheid, onveiligheid, kwetsbaarheid en vooral ook in liefde!

Het boek wordt net als deel één afgesloten met een enorme cliffhanger die je niet ziet aankomen. Het enige wat je kan doen is doorlezen in deel drie. Al moet je nog even wachten tot het 11 november is.

De ervaren gastheer is een geweldig verhaal en emotionele rollercoaster. Vanaf de eerste pagina weet Van Zuijlekom je helemaal mee te slepen in een verhaal vol details, leuke wendingen en heel veel emotie.

Na een geweldig eerste deel wist Van Zuijlekom me met dit deel nog meer te verrassen en te overtuigen. Op naar deel drie die ik gelukkig al in huis heb, want één ding is zeker: na dit tweede deel kun je echt niet meer stoppen!

Meer recensies van Amarins

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!