Wat een uniek boek!

amyvdgbooks 29 april 2025
Mijn eerste ARC-boek en zeker een fijne leeservaring! Ik geef het 3 sterren , een sterke drie.

Het verhaal gaat over twee beste vriendinnen, Viola en Syl, die elk hun kant van hetzelfde tragische verhaal vertellen. Syl wordt dood teruggevonden in de auto van Viola, en vanaf daar begint de zoektocht naar de waarheid. Ze nemen je beide mee in hun versie van de feiten, startend bij het moment van het ongeluk en terugwerkend naar hoe het zover is kunnen komen.

Ik begon met Syls kant, en dat deel vond ik meteen heel spannend met verrassende plottwists. Daarna las ik Viola’s versie. Het duurde even voor ik er opnieuw helemaal in zat, maar het verhaal grijpt je al snel weer vast. Ook hier worden weer geheimen onthuld en werk je toe naar een een goed uitgewerkt einde.

Wat ik persoonlijk iets minder vond, was de hoeveelheid herhaling tussen de twee perspectieven. Dat vertraagde voor mij de spanning , vandaar 3 sterren in plaats van vier. Maar het blijft een goed boek.

Hoe dichter je bij de waarheid komt, hoe moeilijker het wordt om het boek neer te leggen. Sommige details werpen een heel nieuw licht op eerdere gebeurtenissen. Dat maakt het einde heel boeiend.

Het is een uniek boek met een origineel concept, waarbij je het letterlijk moet omkeren om het andere perspectief te lezen. Ik wil het zeker nog eens fysiek herlezen, want dat lijkt me een totaal andere ervaring dan het e-book. Een aanrader voor wie houdt van spannende verhalen met meerdere lagen!

Meer recensies van amyvdgbooks