Minder spannend
Wat ik leuk vond aan dit boek, is hoe de personages hun talenten inzetten tijdens het speurwerk. De manier waarop hun vaardigheden elkaar aanvullen, blijft boeiend om te lezen. Ook de groepsdynamiek zorgt voor fijne interacties, al blijf ik persoonlijk wat moeite hebben met Lia.
Toch kon dit deel me minder overtuigen dan het eerste. Het verhaal kwam traag op gang en miste voor mij de spanning die ik eerder sterk voelde. Het romantische subplot kreeg soms meer aandacht dan de thrillerlijn, wat me een beetje uit het verhaal haalde. Daarnaast vond ik bepaalde gebeurtenissen en reacties van de personages niet altijd even realistisch. Misschien komt dat doordat ik inmiddels al veel thrillers gelezen heb, maar sommige situaties voelden gewoon te vergezocht aan.
Al bij al een minder sterk vervolg: het concept en de personages blijven interessant, maar het trage tempo en het gebrek aan spanning zorgden ervoor dat dit boek me niet volledig wist te grijpen. Toch ben ik benieuwd naar de volgende delen.