Niet slecht, maar simpel geschreven
Ik was geïnteresseerd naar het onderwerp van dit boek en had wel enige verwachting. Die verwachting is helaas niet uitgekomen, behalve dat door Van der Brug wel goed duidelijk is gemaakt dat er een hoop ouders zijn met een te ambitieuze verwachting van hun kind. Dat wisten we natuurlijk al, maar ze heeft het goed beschreven in dit boek. Ook haar schrijfstijl is vlot te noemen, en dat leest prettig.
Helaas is het boek verder nogal simplistisch, met veel gebruik van (overbodig) detail. Er worden veel personages opgevoerd, wat de vaart geregeld uit het verhaal haalt. Ik vraag me af of al die personages erin op hadden moeten worden genomen. Het zou een thriller moeten zijn, of iets met spanning, maar ik merk geen spanning op, behalve dan in een paar hoofdstukken waarbij de docent verdwenen is. Het is een wat voortkabbelend verhaaltje, waarbij je een steeds betere indruk krijgt van Jenneke en de overige personages. Maar er zijn veel zijtakken in het verhaal die niet goed zijn uitgewerkt, of die veel beter uitgewerkt hadden kunnen worden. Dan was er meer diepte in het verhaal gekomen. Het einde van het boek vind ik vrij slordig en niet bevredigend voor mij als lezer.