De bijen herhalen iets te veel
Dit boek wilde ik zeker uitlezen om de serie helemaal af te hebben. Ik had het al eens weg gelegd omdat het voor mijn gevoel te uitgebreid beschreven werd. De gebeurtenissen werden iets te lang verteld, alsof je naar een slow motion keek. Ook werd er heel veel in herhaald. Ook weer iets té veel. Als je de hele serie gelezen hebt, wordt dit wel langdradig en is het op elke bladzijde wachten op wat nieuws.
En dat gebeurt ook natuurlijk. Gelukkig wel. Hier en daar nemen de verhaallijnen wendingen waardoor je toch weer aan het volgende hoofdstuk begint. Dat het boek weer een cliffhanger heeft, al vind ik deze niet zo spannend, doet uitkijken naar de uitgave van het tiende boek, dat in de maak zou zijn?
Al bij al ben ik blij dat ik het gelezen heb, al vond ik het iets te flauw. De vaart van de eerste boeken zat er niet meer zo in en de verrassing bleef ook uit. Komt alles samen in het tiende boek? Ik blijf wel benieuwd.