Een boek waar veel liefde en onderzoek in zit! Prachtig!
Als er een nieuw boek van Jen Minkman uitkomt, lees ik niet eens waar het boek over gaat. Ik koop het. Ook bij dit boek had ik niet gekeken waar het over ging. Ik had er sowieso zin in en dus schreef ik me ook enthousiast in voor de blogtour.
Ik heb echt enorm genoten van dit boek. Dit is misschien wel een van mijn favoriete boeken van deze auteur. Dat komt grotendeels door de setting. Hoewel dit boek slechts 100 jaar geleden plaatsvindt, voor het grootste deel toch, voelt het toch als een hele andere wereld. De auteur heeft ook duidelijk een heleboel onderzoek gedaan. Er zitten zoveel leuke momenten in, zoveel kleine details die de wereld echt tot leven brengen.
Ik vond de romantiek daarnaast ook heel goed gelukt. Hoewel nagenoeg alles binnen een week tijd plaatsvindt, is het toch geloofwaardig dat deze twee personages verliefd worden op elkaar. Het was ook enorm verfrissend dat ze ongelooflijk eerlijk en open tegen elkaar waren. Dit boek leunt niet op misverstanden en miscommunicatie. Ze weten van elkaar wie ze zijn en waar ze vandaan komen en daardoor is het niet heel gek dat ze al snel een hele hechte band voelen.
Het tijdreiselement in dit verhaal werkte ook heel goed. Hoewel er niet super veel aandacht aan werd besteed, was goed te volgen hoe het werkte en wat de regels en limieten waren. Ik vind wel dat deze jongeren er nog verrassend verantwoordelijk mee omgaan. Ditzelfde concept zou ook zomaar tot een compleet ander verhaal kunnen leiden. Maar, de kracht van dit boek was juist dat het verhaal an sich eigenlijk heel klein was.