Het perfecte kerstboek!

annannette 24 december 2025
Dit boek was alles wat een kerstboek moet zijn. De kerstsfeer zat er goed in, de verhaallijnen, zowel de kleinere als de overkoepelende, zijn hartverwarmend, de personages zijn realistisch en herkenbaar en elk los verhaal ontroerde me en bezorgde met uiteindelijk een kamerbrede glimlach.

Een goed kerstverhaal schrijven valt niet mee, en al helemaal niet als het allemaal korte verhalen zijn, maar deze auteurs krijgen het allemaal voor elkaar. Er zat niet een verhaal tussen dat ik niet leuk vond. Er zat niet een verhaal tussen dat me niet op de ene of de andere manier wist te raken.

Ik vond het ook oprecht heel tof dat personages in elkaars verhalen opdoken. Ook al volgen we elke keer andere personages, het was duidelijk dat al deze personages elkaar kennen en in hetzelfde dorpje wonen. Het laatste verhaal weet het gevoel van bij elkaar horen vervolgens nog een beetje te versterken.

Als je het kerstgevoel tussen kerst en oud en nieuw lekker vast wil houden, is dit boek het perfecte leesmateriaal!

Meer recensies van annannette