Advertentie

Het is altijd makkelijk om reviews te schrijven van boeken die heel goed zijn (alhoewel het vinden van de juiste woorden soms niet meevalt) of van boeken die helemaal niet goed zijn (alhoewel ik het dan wel altijd netjes wil houden), maar van die boeken waar ik een net niet gevoel heb, daar zie ik altijd een beetje tegenop.

Dit was zo’n boek. Net als in de voorgaande boeken zijn de individuele elementen best leuk. De karakters die het team vormen heb ik in mijn hart gesloten en juist hun individuele kwaliteiten die er zo mooi uitspringen vind ik zo leuk. Daarnaast ben ik nog steeds heel erg onder de indruk van de schrijfstijl en hoe alle mogelijkheden van het Nederlands zo goed benut worden.

Het grote probleem in dit boek was wat mij betreft de zaak (zaken?) waar het allemaal om draaide. Die miste eigenlijk van alles. Er zat niet heel veel spanning in, waardoor gevoelsmatig de belangen niet zo hoog waren. Het zal ook niet geraffineerd in elkaar, waardoor ik als lezer geen wow gevoel had aan het einde toen de dader gepakt werd. En daardoor voelde het ook niet alsof de hoofdrolspelers heel slim moesten zijn om de zaak op te lossen.

Het resultaat is dus een enorm goed geschreven boek, met hele toffe karakters, maar wel met een zaak die gewoon niet lekker uit de verf komt, waardoor het boek uiteindelijk weinig indruk achterlaat. Jammer.

Reacties op: Een net niet boek

1
Vic Falls Missions: Bloedgevaar - Kate Kriske
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker