Een heel tof boek waar je wel je hoofd goed bij moet houden
Ik voegde op Fantasy Fest in mei veel en veel te veel boeken toe aan mijn collectie (en daarna ook). Ik heb dan ook zeker nog niet alle boeken die ik daar meegenomen heb gelezen. Nu ga ik 11 november weer naar een fantasy evenement en voelt het heel stom om te zeggen "ja, nee, nog niet gelezen" en dus ga ik beginnen met boeken lezen van de auteurs die op het event in Tilburg aanwezig zullen zijn. Dit was het eerste boek van het lijstje.
Wat een tof boek! Een boek waar je constant je hoofd bij moet houden, maar wel een tof boek. De auteur springt constant in de tijd, dan weer naar voor, dan weer naar achter, en hoewel al die tijdsprongen goed zijn aangegeven, moet je dus constant goed in de gaten houden waar in de tijdlijn we ons bevinden. Daarnaast zijn er ook behoorlijk wat personages die hun zegje mogen doen, dus ook daarin springt het boek heen en weer.
Maar toen ik alle personages eenmaal uit elkaar kon houden en een beetje gevoel kreeg voor de tijdlijn vloog ik door het boek. Het springen mag dan in het begin wat verwarrend zijn, maar het voegt ook heel veel toe. Scenes die met elkaar verbonden zijn, worden ook na elkaar verteld, ook al zit er weken tussen de scenes. Daarnaast wordt de spanning op deze manier heel goed opgebouwd. Soms hebben we voorkennis, soms missen we informatie, maar ik zat daardoor op het puntje van mijn stoel.
En dat terwijl het verhaal en het plot an sich vrij simpel zijn. Elke zoveel jaar wordt een nieuwe generatie jongeren uitgenodigd om te bewijzen dat ze geschikt zijn om opgeleid te worden om in de raad te zetelen. Het enige wat ze moeten doen is op tijd de hoofdstad bereiken en de vuurcirkel betreden. Maar dit boek laat zien hoe moeilijk de reis kan zijn en wat er gebeurt als iemand willens en wetens de tocht nog eens extra moeilijk maakt.
Er staan wat deuren open voor een vervolg. Ik ben heel benieuwd!