Advertentie

De Ierse erfenis speelt zich af aan de grimmige zuidwest kust van Ierland. Na het overlijden van hun vader, de laatste knight van Lorne, komen de drie zussen samen op het kasteel om te horen hoe de erfenis verdeeld is. Het kasteel moet flink opgeknapt worden en de kosten zijn hoog. Verkoop is misschien nog wel de enige optie.

De drie zussen, Willow, Pip en Ottie hebben ieder hun eigen geheimen die zij met zich meedragen. Maar ook de kasteelmuren en zijn omgeving hebben hun eigen geheimen. In het verhaal worden deze geheimen langzaam ontrafeld waarmee duidelijk wordt of de familieband hechter wordt of dat ieder zijn eigen pad zal gaan.

"Het leven met de vloek van Lorne had van hen allemaal zijn tol geëist".

Elke zus heeft haar eigen karakter en daarmee wordt het verhaal alleen maar sterker. Je leeft met de zussen mee, hoopt dat ze de juiste beslissing nemen in hun leven en voor het kasteel. Maar ook hun liefdesleven laat je niet los.

Het verhaal speelt zich af tijdens de kerstperiode, maar is absoluut geen kerstverhaal. Verwacht geen sneeuw en mooie aankleding. Het is een rauw verhaal over verdriet en pijn uit het verleden met af en toe zonnestralen naar de toekomst. Prachtig beschreven door Karen Swan waardoor je alleen maar verder wil lezen in de geschiedenis van de familie Lorne.

Pak een kop thee, warme chocomelk of een glühwein, kruip onder een dekentje op de bank en vergeet daarbij geen tissues voor de laatste bladzijde.

Reacties op: Geheimen binnen en buiten de kasteelmuren

63
De Ierse erfenis - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners