Advertentie
    Anneke van Ieperen Hebban Recensent

Opgesloten telt ongeveer 150 pagina’s en bestaat uit twee delen en veel korte hoofdstukken vanuit het perspectief van hoofdpersoon Fay. Af en toe afgewisseld met een hoofdstuk in schuingedrukte tekst dat vertelt over een kind dat in moeilijke omstandigheden verkeert. Het eerste deel omvat de opbouw van het verhaal waarin de lezer kan kennismaken met de hoofdpersonen. Iedereen is blij en gelukkig, tegen het einde beginnen echter zowel Fay als de lezer bepaalde zaken aan vriend Paul’s gedrag op te vallen. Hij wordt wat opdringerig, trekt min of meer bij haar in en wil maar weinig loslaten over zijn verleden. In het tweede deel belandt de lezer direct midden in de actie. Weg is de feelgood sfeer uit het eerste deel, opeens ingeruild voor spanning die steeds verder oploopt. Daarmee is er een groot contrast gecreëerd tussen beide delen, er is geen geleidelijke overgang, de situatie is opeens volledig gedraaid.

Ondanks het feit dat er niet veel ruimte is om de personages diepgaand uit te werken is het Isa Maron wel gelukt om haar hoofdpersonen geloofwaardig te laten zijn. Door goedgeplaatste flashbacks krijgt met name Fay toch een gelaagde persoonlijkheid. Ze is niet echt naïef, maar ze laat wel zaken te makkelijk op zijn beloop. Ze vraagt niet door wanneer ze dat wel zou moeten doen en ze stapt soms te gemakkelijk over het vreemde gedrag van Paul heen. Wanneer ze echt niet meer om al deze zaken heen kan is het (natuurlijk) al te laat.

Opgesloten heeft een wat dunne plot, de overgang tussen het eerste en tweede deel is groot waardoor de veranderingen in gedrag wellicht ongeloofwaardig overkomen, maar ik heb als vanouds weer genoten van de schrijfstijl van de auteur. Hopelijk volgt er snel weer een dikker boek.

Reacties op: Easy Read thriller(-tje)

68
Opgesloten - Zine Jonson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker