Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Het zijn verhalen die je raken

Anneke Visser 11 maart 2024
Bij het zien van de schitterende cover van Kiezels van Conny Hoogendoorn krijg je het gevoel dat je een boek over kiezelsteentjes gaat lezen. De titel en subtitel laten je dat ook vermoeden, maar niets is minder waar, al zitten er een paar verhalen waarin (kiezel)stenen zijn verwerkt. De titel van het boek wordt al snel duidelijk. De verhalen in deze verhalenbundel kun je los lezen. Je bepaalt zelf met welk verhaal je begint, welk verhaal je daarna leest en met welk verhaal je eindigt. Over het algemeen kun je de verhalen onder het eten of voor het slapen gaan lezen, maar er staan een paar verhalen in die je beter niet onder het eten of voor het slapen gaan kunt lezen.
In Kiezels van Conny Hoogendoorn staan verhalen die uit het leven lijken te zijn gegrepen. In elk verhaal is er wel iemand die een deel van het verhaal herkent, omdat hij of zij het zelf (deels) ervaren heeft of iemand kent die dat (deels) heeft ervaren, zoals het verhaal van een ouder die al vrij snel na het overlijden van zijn vrouw een andere partner heeft en hoe dat voor een van de kinderen voelde. Verhalen waarin de hoofdpersoon voor een moeilijke keuze staat, zoals meteen in het eerste verhaal het geval is.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/03/kiezels-conny-hoogendoorn.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?