Mooie extra thematische laag
Je bent prachtig verteld het verhaal over 4 zussen en William. Julia, de oudste zus, en William vinden samen de liefde. Julia is een persoon die graag haar leven uitstippelt en tevens dat van de mensen om haar heen. Bij haar mis ik veel emoties bij de keuzes die ze maakt. Ze lijkt meer praktisch ingesteld. Heeft veel liefde in zich, maar wil deze liefde voor anderen graag vormgeven door praktische keuzes en de juiste keuzes vanuit cognitie.
Silvie is de zus onder Julia. Deze twee zussen hebben een sterke band en delen veel met elkaar. Silvie is een echte boekenwurm en lijkt ook veelal in haar eigen wereld te leven. Zij volgt niet altijd de lijntjes zoals het hoort (volgens de maatschappij). Zij weet beter wat ze wil ook al is ze daar zoekende in.
Dan zijn er nog Emmelie en Cicilia, de jongste twee en een tweeling. Over hun innerlijke wereld wordt wat minder verteld in het boek. Emmelie is de gevoeligste en een pleaser. Zij is erg sociaal en juist gericht op de gevoelens van een ander, maar lijkt zichzelf ook wel te vergeten in dit geheel. Cilia is een kunstenares met een eigen levensstijl. Sociaal, recht voor haar raap en zoekt ondanks alle problemen haar eigen weg.
"Je bent prachtig" als titel. Ik was erg nieuwsgierig waar die titel naar refereerde. Maar mooier kan het niet. Naast de omschrijving van de levens van de zussen en William, is dit boek een verhaal over mensen echt zien. Mensen accepteren zoals ze zijn, hoe imperfect dat in jouw ogen wellicht ook is. Een boek ook over gezien willen worden. Zoeken naar mensen die je echt zien zoals je bent.
Dit thema zet ook aan het denken. Het zet aan tot denken aan relaties in het echte leven. Zien we anderen altijd echt? Zien we anderen zoals ze zijn? Zijn we altijd ook echt onszelf rondom de mensen van wie we houden of blijft er een stukje verborgen? Zijn wij als mens niet ook altijd wel op zoek naar gezien worden en geaccepteerd worden in alle facetten die we bij ons dragen?