Advertentie

Het begint in 2038 Greenwood Island. De bezoekers komen voor de bomen, Jacinda (Jake) Greenwood een overgekwaliciceerde tourgids leidt betalende gasten, pelgrims rond op Greenwood Island. Dit is een afgesloten eiland in British Columbia met een van de laatste overgebleven oerbossen ter wereld na de verdorring.
De bezoekers lopen door het bos, de kathedraal om troost te putten uit de zeldzame bomen en ze ademen schone lucht in, de zgn. bosbaden.
Wanneer Jake bezoek krijgt van een ex vriend en een dagboek overhandigd krijgt, die voor haar heel belangrijk blijkt te zijn., ontspruit zich een prachtig omschreven familiegeschiedenis die terug gaat in de tijd net zoals de jaarringen in een boom. Jaar na jaar en word je meegenomen in de verschillende jaren. Van de toekomst naar het verleden en weer terug.
Het verhaal gaat over geld, bomen, hoop, liefde en de bloedband.
Je leert de mensen kennen die familie Greenwood gevormd hebben in de jaren van hun geschiedenis, in wisselende volgorde.
1908 Ontstaan van een nieuwe familietak.
2008 Liam een gewone timmerman, die zijn rug breekt tijdens het werk.
1975 Willow een milieu activiste, komt net uit de gevangenis na een van haar acties.
1934 Everett, een zwerver die een vondeling redt en daarmee het lot van de komende generatie bepaalt.
Het boek zit boordevol mooie citaten, onthullingen en ontroerende momenten.
Mooie vormgeving, vlotte beeldende schrijfstijl en het verhaal blijft boeien en verrassen. Een boek wat je gelezen moet hebben met een actuele boodschap voor de toekomst.

Reacties op: Jaarringen van een familiegeschiedenis

32
Greenwood - Michael Christie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners