Advertentie

Deze psychologische thriller speelt zich af in een wijk van Oslo in Noorwegen.
Het verhaal (ik vorm) komt traag op gang en is erg gedetailleerd, maar daarentegen leest het erg makkelijk weg. In de tekst zijn de gedachtes cursief gedrukt.
De flashbacks in het verhaal geven je een goed beeld over het wel en wee van de hoofdpersoon zodat je je blijft afvragen wat is er nu eigenlijk gebeurd en het eind is een verrassende ontknoping.
Zijn de herinneringen die er zijn van de gebeurtenis ongemerkt aangepast in de loop der tijd? Heeft de hoofdpersoon deze verdraaid zonder dat ze zich dat realiseerde?


Sara, psycholoog werkt in haar praktijk aan huis. Samen met haar man Sigurd zijn ze bezig om hun huis op te knappen dat ze geërfd hebben van de opa van Sigurd. Deze verbouwing duurt langer dan ze hadden verwacht en hadden gehoopt. Dit zorgt natuurlijk voor spanningen in de relatie.
Sigurd heeft afgesproken met vrienden om er een weekend op uit te gaan, naar het zomerhuis van zijn vader, echter Sigurd blijkt niet bij zijn vrienden aangekomen te zijn. Sigurd is plots verdwenen.
Sara voelt dat het huis dat nog volop in de renovatie zit wel erg leeg is nu Sigurd er niet meer is.
Sarah die erg opmerkzaam is, ziet dingen, spullen die verplaatst zijn en voelt zich bekeken. Ze hoort ‘s nachts voetstappen op de lege zolder.
Door de verbouwing is Sara al geprikkeld en erg moe, nu komt ook nog de verdwijning van Sigurd erbij. Ze verliest haar grip op haar eigen leven en kan haar eigen geheugen niet meer vertrouwen.
Sara probeert te achterhalen wat er is gebeurd door de afspraken na te gaan die Sigurd de laatste tijd heeft gemaakt en door middel van haar eigen herinneringen aan haar leven met Sigurd de revue te laten passeren.
Wanneer Sarah erachter komt wat er met Sigurd is gebeurd verliest ze alle grip op haar leven. Kan ze als psychologe haar eigen gevoel en geheugen nog wel vertrouwen en is ze nog wel veilig in haar eigen huis? En wie was Sigurd?

Reacties op: Wie was Sigurd?

81
De therapeut - Helene Flood
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners