Inspirerend
Van auteur Sara Aelbrecht de inspirerende roman:
"Zoektocht naar een onvoltooid verleden" mogen ontvangen.
Deze roman is uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.
De titel "Zoektocht naar een onvoltooid verleden" spreekt voor zich zelf. Maar zo is het mijn inziens niet. De roman bevat veel meer.
Op de cover zie je allemaal tegeltjes. Portugal bestaat hierom bekend.
Lize heeft problemen met een man op haar werk. Ze gaat met tegenzin naar haar werk. Onlangs is haar vader overleden. Bij het beginnen van het opruimen van haar ouderlijk huis komt ze een betaald vliegticket en een hotel boeking tegen. Haar arts zegt dat het verstandig is dat Lize rust neemt. Ze besluit om gebruik te maken van het ticket en de hotelboeking. Ook kan Lize proberen er achter te komen waarom haar vader zo vaak naar Portugal ging. Haar vader was geïnteresseerd in Fernando Pessoa, een begaafd schrijver en dichter.
In Lissabon ontmoet Lize de academicus Antonio. Hij heeft op zijn werk problemen met vrouwen. Samen trekken ze met elkaar op, maar er wordt niet over gevoelens gesproken. Ondanks dat er een enorme spanning tussen hen bestaat. Antonio wordt door zijn werkgever naar een universiteit in Brazilië gestuurd. Lize zit weer in België en is nog steeds op zoek naar Pessoa.
Tenslotte gaan Lize en Antonio
samenwonen in Portugal. Lize gaat daar aan de universiteit haar onderzoek naar Pessoa uitvoeren.
Deze roman gaat veel verder dan een liefde, een passie, een onderzoek. De roman gaat, mijn inziens, om zaken die niet tegen elkaar gezegd worden, schaamte, hoe verder na een relatiebreuk, je verleden, wat de toekomst je brengt. Ik heb van deze roman genoten. Ook de mooie beschrijvingen van de stad Lissabon en de omgeving.
"Zoektocht naar een onvoltooid verleden" mogen ontvangen.
Deze roman is uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.
Op de cover zie je allemaal tegeltjes. Portugal bestaat hierom bekend.
Tenslotte gaan Lize en Antonio