Advertentie

3,5 sterren!

"Met een knal spat Olivia's glas in duizenden stukjes uiteen op de vloer. iedereen schrikt op en deinst achteruit, behalve Olivia zelf. zij is mentaal niet meer aanwezig in de kamer. haar gezicht is krijtwit geworden terwijl ze de jongen met de felblauwe ogen aanstaart."

~~De cover heeft een magische aantrekkingskracht

Je hebt schreeuwende covers en je hebt er meer ingetogen. De cover van blauw is rustig van tint. Na het lezen krijgt het meer kracht. Ook vanwege het prachtige binnenwerk. Een aantal karakters leven in een soort cocon, een soort grijs bestaan. Hun wereld heeft weinig kleur en smaak. Wat gebeurt is stoppen zij diep weg, totdat er een gaatje ontstaat dat groter wordt en de kleuren van het leven toch weer zichtbaar worden. Met name de tint blauw. En ieder opgelucht kan ademhalen.

De roman Blauw bevat een aantal van deze cocons. Emily, het hoofdkarakter, heeft een mooie kunstgalerie en is gelukkig met Leon. Alles verloopt prima, behalve dat gevoel, dat knaagt en knaagt. Als twee mooie blauwe ogen haar aankijken, doet dat haar wereld even laten stilstaan. Emily krijgt op dat moment geen lucht meer. Haar cocon knap open en in een flits..is ze weer jaren terug.

~~Mooie karakters en sprongen in de tijd

Het schrijversduo J.B. Ocean weet de karakters zeer goed neer te zetten. Ook al komen er steeds karakters bij, het is prima te volgen. Qua schrijfstijl leest Blauw in de vertelperspectief van de 3e persoon. Soms kom je dan niet dichtbij de personages. De sprongen in de tijd zorgen voor meer diepgang. Er is nogal wat aan de hand, in familieland bij Emily. Wat opvalt aan de schrijfstijl is dat het prettig is, maar ook een herhaling heeft van "hij" of "zij" die aan veel van de zinnen staan. Soms gaat dat iets irriteren. De zin iets anders formuleren kan dit oplossen.

Naarmate het verhaal vordert komt er meer vaart in het familiedrama. Soms kabbelt het wat, als lezer wil je dan graag door met de snelheid, want de puzzel moet af. En de onthullingen moeten snel volgen, want daar zijn we voor gekomen. Helaas blijft de cocon aan geheimen lang gesloten. J.B. Ocean heeft dit supergoed gedaan. Ook al proef je soms al een beetje waar de plot heen gaat. Het epiloog zorgt voor een mooi kers op de supermooie blauwe taart!

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/02/blogtour-jbocean-blauw.html

Reacties op: Blauw is een bijzonder familiedrama en smaakt naar meer!

59
Blauw - J.B. Ocean
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker