Advertentie

*Het intens verhaal over vader en zoon

Chef Henri wordt gezien als een van de beste koks van Frankrijk en zijn bistro Le Relais Fleuri is zeer geliefd vanwege de bijzondere gerechten die er worden geserveerd. Henri’s zoon Julien lijkt zich niet te interesseren voor het restaurant en Henri heeft zich erbij neergelegd dat hij Le Relais Fleuri na zijn pensioen zal moeten sluiten. Dan raakt Henri onverwacht in coma. Julien zit terug te denken en gaat op zoek naar het kookschrift van zijn vader, wat leidt tot veel inzichten en ontdekkingen.

*De elementen

De cover met omslag is erg mooi, misschien eenvoudig maar daardoor komt het echt bij je binnen. Dat moment wordt versterkt aan het einde als je boek dicht slaat. In de ik-stijl vertelt Julien over zijn vader. De kok van Le Relais Fleuri. Het gehele boek van 207 pagina's lijkt een ode aan zijn vader, het koken en aan de letterkunde. En de liefde voor elkaar.
Het begint als een brief, het is als lezer even schakelen. Eenmaal op dreef wordt je gevangen door de pennenstreken van Jacky Durand en treed je binnen de magische wereld van het koken. De heerlijkste verrassingen van de menukaart van Le Relais Fleuri komen voorbij.

*De levensechte situaties geven een meeslepend verhaal

Door de mooie terugblikken in het nog jonge leven van Julien, komen er beelden voorbij van zijn vader. Hoe hij was en wat hij deed. De personages en details worden levensecht, zoals Durand alles beschrijft. De honger die ontstaat is niet alleen naar eten, maar naar het verdere verloop van het zeer meeslepende verhaal. Hapje voor hapje leer je de personages beter kennen, krijgt het meer diepgang en gevoel.

* Een ware roadtrip en mooie contrasten

De recepten van mijn vader is een ware roadtrip naar volwassenheid, voor Julien. Wat hij allemaal meekrijgt van zijn vader is zoveel meer dan hij in begin kan bevatten. Gevormd door verleden en oorlog is zijn vader zeer gesloten. Aan het eind van het boek gebeurt er iets moois. De geslotenheid bloeit open. Lucien en zijn vader komen dichter bij elkaar. Een mooier contrast en daarbij het eind van het verhaal, kan eigenlijk niet.

Zeer mooi en ontroerend.
Een intense zoektocht naar recepten en liefde voor elkaar!

*Waardering 5 sterren.

Als een verhaal mij weet te brengen tot ontroering, komt het in aanmerking voor 5 sterren. Daarnaast zijn er andere factoren. Niet alles kan 5 sterren krijgen, maar deze meeslepende en levensechte tour naar receptuur en liefde zeker wel!

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde,
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/05/jacky-durand-de-recepten-van-mijn-vader.html

Reacties op: Een intense zoektocht naar recepten en liefde voor elkaar!

6
De recepten van mijn vader - Jacky Durand
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners