Advertentie

Als tante Josie een bericht stuurt naar Maud is ze blij verrast. Ze is uitgenodigd om langs te komen bij haar tante, die in Ierland woont. Eenmaal aangekomen bij het grote witte huis, blijkt er een drama te hebben plaatsgevonden.

Het duurt niet lang of Maud komt in bijzondere situaties terecht. En ze besluit langer te blijven. Langzaamaan raakt ze verstrikt in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst. Een tocht die haar door verschillende delen van Ierland leidt. Een soort mini-roadtrip die veel te weeg brengt, maar ook liefde voortbrengt.

*De cover is een ware eyecatcher

De cover ziet er aantrekkelijk uit en is erg mooi van kleur. Een gebouw in wit, groen gras met daarboven een donker blauwe lucht. De titel valt goed op in sierlijk witte letters.

Mariska Overman is een bekende op het auteursvlak. Wat opvalt aan dit verhaal is de kleine mystieke kant die het op gaat. Hiermee bewandelt Overman een mooi verrassend nieuw pad, wat superfijn leest.

*Oude legendes en mythes komen tot leven

Het is typerend voor Ierland en zijn oude legendes, maar leest ook heel bijzonder. De centrale figuur in dit spannende verhaal is Maud. Zij krijgt te maken met wat spookachtige momenten. Of zijn het haar gedachten? In de vertelperspectief van de ik-persoon leven we met haar mee, als zij naar Ierland besluit af te reizen om haar tante Josie te bezoeken. Helaas wordt ze direct geconfronteerd met een groot drama.

*Daadkrachtige en verrassende hoofdpersoon

De bewoners van Ringarory Island, Baltimore en omgeving zijn erg terughoudend en kijken wat verschrikt. als Maud een tijdje verblijft in Ierland. Toch blijkt er heel wat aan de hand te zijn. Maud wil graag meer van haar afkomst af weten. Het witte huis herinnert ze zich nog vaag uit haar jeugd. Als ze op onderzoek uit gaat, blijken meer mensen opeens geïnteresseerd te zijn. Ze heeft zelfs het gevoel achtervolgd te worden. Hoe raar is dat. Toch zet ze door. Het personage Maud is een krachtige powerlady. Zo blijkt wel, als ze veel tegenslag krijgt.

Het geheim van Grace is een heerlijk spannend verhaal met een magische touch. Een ware zoektocht naar roots en familiebanden, waarbij liefde met een grote -L- niet wordt overgeslagen.

Maud haar zoektocht is een combi tussen nieuw en oud. Tussen foto's plaatsen op Instagram en oude legendes ontdekken. Nieuwe mensen ontdekken die er uit zien als of ze uit een sprookjesboek gelopen zijn . Het is werkelijk prachtig geschreven met de mooie mystieke stukjes er tussen. Het is alsof je er zelf bij bent!

*Conclusie

Mariska Overman heeft met Het geheim van Grace zich zelf werkelijk overtroffen. Was je al overtuigd, na de trilogie...wacht dan niet lang. Deze krachtige mysterieuze thriller zal veel lezers de nodige spooky-leesuurtjes bezorgen. En kippenvel, dat ook. Voor dit verhaal reis je af naar het duistere Ierland, vanaf je luie stoel. De energieke vibe zorgt er voor dat je al snel op het puntje van je stoel beland. De personages zijn zeer interessant, de schrijfstijl is meer dan prettig. Overman neemt de lezer mee in een zeer meeslepende zoektocht. Dit smaakt naar meer!

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/04/het-geheim-van-grace-mariska-overman.html

Reacties op: Spannende zoektocht met een heerlijk magische touch.

147
Het geheim van Grace - Mariska Overman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners