Advertentie

Anna West is het pseudoniem voor schrijfster Marja West. Marja werd geboren in Bakkum, Noord-Holland. In 2013 gooide ze haar leven om en ging schrijven.

“Als je maar lang genoeg liegt, wordt het een 2e natuur, nestelt het zich als vanzelf in je karakter.”

*Het verhaal

Op de avond dat Eva bij Peter, haar man en minister van Justitie, wegvlucht, rijdt ze haar tweejarige zoontje Aron op de oprit dood. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld. Maar dan moet Eva wel bij hem blijven.
Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister-president benoemd wordt, staat Aron voor de deur. Hoe is dit nu mogelijk?

*De elementen

De cover springt er uit, van te voren vraag je je af, wat doet dat bad-eendje daar in die rode massa? Aan het eind van het boek denk je: geniaal!
In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over Eva, 43 jaar. Zij is getrouwd met Peter Ackerman, hij heeft een belangrijke functie als Minister van Justitie. Het is alweer 17 jaar geleden, toen hun zoontje Aron verdween. Via een tv-programma en verouderingsfoto proberen zij nogmaals te achterhalen wat er gebeurd is, en of er nieuwe tips zijn. De foto kan hem mogelijk terugbrengen. Tot grote verrassing van iedereen, is hij een paar dagen inderdaad teruggevonden. Wat gebeurde er al die tijd? Die vraag houd je als lezer de hele tijd bezig. Tot het hele eind.

*Onderhuidse spanning en zeer interessante personages

De ik-stijl kan een verhaal zeer dichtbij de lezer brengen. Echter in deze psychologische thriller blijft het hoofdkarakter soms op afstand. In het begin krijg je moeilijk grip op het verhaal. Dat komt mogelijk door Eva, maar kan ook met haar echtgenoot Peter te maken hebben, Hij wil graag perfectie van zijn vrouw in kleding en make-up. Zodat alles er prachtig uit ziet, ook al is dit niet zo. Er zijn zaken die geheim moeten blijven.

De karakters worden goed beschreven en zijn erg divers. Hoofdkarakter Eva leeft erg in zichzelf en mist Aron nog steeds. Dan staat hij opeens op de stoep. Een psychologisch spel kan beginnen. Eva denkt nog vaak aan de kleine Aron en ook aan haar eigen jeugdtijd. Dit geeft meer diepgang aan het leugendrama. Ook krijg je veel mee uit haar gedachten-gangen. Het rijmpje waar ze veel aan denkt geeft weer hoe ze zich soms voelt. De spanning die binnenskamers aanwezig is, loopt langzaam op. Er is zeker spanning merkbaar als Peter in de buurt is. Alles regisseert hij zoals hij het wil. De spanningsboog trekt pas hoog op, richting het einde. Wat erg mooi gedaan is.

*Conclusie

Anna West levert een zeer slimme psychologisch thriller af en laat haar lezers in het ongewisse. Wat is nu waarheid en wat niet? Is de jongen nu Aron of niet? Waarom heeft Eva geen warme gevoelens als ze hem ziet? Het puzzelen is begonnen, je wilt alleen maar verder naar alle antwoorden.

De schrijfstijl is even wennen, de ik-stijl en niet direct een klik. Maar dan begint het "spel vol leugens", worden de messen geslepen en kan je niet meer stoppen met lezen. Tot het spel gespeeld is!

Het spel van leugens is een zeer slimme psychologische thriller met een heerlijke plottwist!

Voor de lezers van B.A. Paris en A.J. Finn

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken (blog), https://birdysboeken.blogspot.com/2020/05/anna-west-het-spel-van-leugens.html.

Reacties op: Het spel van leugens is een zeer slimme psychologische thriller met een heerlijke plottwist!

72
Het spel van leugens - Anna West
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners