Advertentie

Stella en Joost kijken er erg naar uit om er even tussen uit te zijn. Het afgelopen jaar was best heftig. Een langdurige verbouwing en ook nog een miskraam. Een paar nachtjes weg is wat zij nodig hebben. Het hotel is bijna volgeboekt, vanwege de komende feestdagen. Eenmaal bij het hotel aangekomen is het een drukte van jawelste. Dan gaat de telefoon van Joost, hij loopt weg en komt niet meer teug. Stella denkt al snel "Gaat Joost vreemd misschien? Hij is zo afwezig. Maar dan wordt de sfeer grimmig en de gezellige groep mensen in het hotel, zijn minder gezellig. Dreigt er gevaar?

‘Hotel van sneeuw’ is beklemmend, vol spanning en is voor de fans van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.

De elementen

Hotel van sneeuw draait met name om Stella. In de vertelperspectief van de 3e persoon leren we haar goed kennen. De stijl is vlot en al snel neemt de spanning toe, als Joost onvindbaar is. Dat is nou reuze jammer want zowel Joost als Stella waren echt toe aan dit uitstapje. Extra tijd voor elkaar, daar waren ze wel aan toe. Helaas heeft het gezelschap dat ook in het hotel verblijft totaal andere plannen in petto.

Eerst wordt Joost gebeld, en blijft Stella alleen achter in de eetzaal. Dan is ze er wel een beetje klaar mee en gaat hem zoeken. Spannende moenten en ook snelle acties volgen.

De thema's zijn zeer actueel; criminaliteit, omkoping en machtsmisbruik benevelen het verhaal.

Conclusie

Noortje Brink, ook bekend van Zomerhitte en Lockdown, kan op vlotte wijze heerlijk spannende vrouwenthrillers schrijven. Qua stijl komt ze dichtbij Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Mogelijk is het ook een alias, want over de auteur is weinig te vinden.

Waardering 3,5 sterren, is een dikke 7!

Reacties op: Noortje Brink kan op vlotte wijze een heerlijke vrouwenthriller neerzetten!

126
Hotel van sneeuw - Noortje Brink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners