Advertentie

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Het duistere meer werd bekroond tot het beste Australische thrillerdebuut 2017 en het boek is wereldwijd een bestseller.

De elementen

De cover is mooi donker en ook duister. De titel valt goed op. De duiding van de titel vond ik minder. In de verte de skyline van Melbourne.

In de ik-perspectief lezen we over rechercheur Gemma Woodstock. Zij is onlangs verhuisd naar Melbourne, na een overplaatsing. Ze moest haar geboorteplek verlaten, haar schepen verbranden en zoontje Ben daar achterlaten. Helemaal opnieuw beginnen, na een laatste klus die haar de relatie met collega Scott en ook bijna haar gezondheid heeft gekost. Door de ik-persoon leer je Gemma beter kennen en met name wat zij denkt en voelt. Daarnaast vullen veel dialogen het blad.

De tocht naar de finish is lang

Ze moet erg wennen aan haar nieuwe situatie, met name haar collega Nick Fleert is nogal bot en onsympathiek tegen haar. In de donkere nacht, met zijn 408 bladzijden, is 1 grote puzzel. Een grote zoektocht naar de dader van 2 moorden. In begin lijken deze nog op zichzelf te staan, maar al snel krijg je als lezer door, dat er een rode lijn moet zijn. Tevens kan je soms al proeven wie het hele drama op zijn geweten heeft. Vanaf dat punt kan het nog een lange tocht blijken naar de finish.

De schrijfstijl van Sarah Bailey is prettig, zeer duidelijk wordt alles weergegeven. Met name details en omgeving krijgen een lange uitleg. Soms neigt het naar langdradigheid.

Door de lange tocht naar de oplossing, stijgt de spanning niet echt. Er zijn geen pieken aan spanningsmomenten. Dat geeft geen echte ontlading aan het einde, wat erg jammer is.

Waardering 3 sterren.

Leuk boek, mooi avontuur. De cover geeft meer spanning, dan het hele boek heeft. Genoten, maar ik ben net echt getriggerd om direct deel 1 of 3 te gaan lezen. Voor de thrill-seekers zijn er betere boeken, zoals die van Jane Harper.

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/05/sarah-bailey-in-de-donkere-nacht.html

Reacties op: Spannende zoektocht, maar helaas geen hoogvlieger!

22
In de donkere nacht - Sarah Bailey
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners