Advertentie

Faye en Paul zijn een verliefd stel. Het is alweer een halfjaar geleden dat Faye haar vaste aanstelling kreeg, met collega's naar de kroeg ging en Paul ontmoette. Haar beste vriendin Maxime stelde hem aan haar voor. Sindsdien heeft ze alleen maar oog voor Paul. Hij maakt haar gelukkig. Dat geluk niet oneindig is merkt Faye, als zij samen een ander huis hebben gekocht. Hij gaat zich vreemd gedragen en ze dacht nog dat ze hem zo goed kende!

De elementen

Opgesloten is enkel als ebook te verkrijgen en is geschreven door Zine Jonson. Een alias van Isa Maron. De cover van het ebook ziet er spannend en grimmig uit. Is dit verhaal dit ook?

Het verhaal draait om Faye en Paul. Voordat Faye Paul leerde kennen was er leegte en veel eenzaamheid. Die tijd is een nare herinnering voor haar. Nu is ze zo gelukkig, tenminste....Mogelijk wordt ze verblind door de roze wolk der liefde. Ze heeft totaal niet door dat Paul toch echt op haar portemonnee teert. Tevens wil hij erg weinig op zichzelf kwijt en over zijn jeugd. Dat is toch wel typisch zou je denken. Tot zover het eerste gedeelte van het Faye-verhaal. Het spannend-wordende drama is verdeeld in 2 stukken. Met elk een eigen proloog. Je zou kunnen zeggen: Faye op een roze wolk, en Faye in een zwarte wolk. Dat is mooi gedaan door de auteur.

Zodra deel 2 is begonnen gaat de spanningsboog omhoog. De sfeer wordt grimmiger en beklemmend. Personages lijken niet meer op zie ze zijn of waren en de rat is gevangen, of eigenlijk de muis.

Conclusie

Opgesloten is spannend en beklemmend tegelijk. De personages worden goed neergezet en er zijn meerdere verhaallijnen. Dat geeft diepgang. Soms is Faye wel erg naïef of zijn gebeurtenissen wel erg toevallig van aard. Neemt niet weg dat dit een heerlijke thriller is, met meer inhoud dan je zo zou denken!

>>Opgesloten is spannend en beklemmend tegelijk. Er zit meer in dan je zo zou denken!

Waardering 4 sterren.

De 2e verhaallijn is zeer interessant en ook verdrietig. En maakt de karakters tot wie ze zijn. Erg mooi gedaan!

Hartelijke groeten,Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/09/zine-jonson-opgesloten.html

Reacties op: Opgesloten is spannend en beklemmend tegelijk. Er zit meer in dan je zo zou denken!

85
Opgesloten - Zine Jonson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners