Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Minder spanning, maar van de personages ga je echt houden!

Annette Overvoorde 15 november 2023
#recensie ~SCELUS~
@kobo_nl
Tica Morgan is bekend van de thrillerserie Mooie Moorden. In het echte leven heet zij Tica Peeman en is woonachtig in Noordwijk. Verhalen vond zij altijd iets magisch hebben. Tijdens de studie bestuurskunde, volgde zij ook criminologie. Tica Morgan haalt haar inspiratie uit haar jeugd, werkervaring en uit nieuwsberichten.  Haar verhalen kenmerken zich door het Hollandse landschap. 

Scelus
Een jonge, mooie vrouw wordt dood aangetroffen in een grasveld, en het team uit Apeldoorn vraagt Zoë om als profiler te helpen bij het onderzoek.

De cover bekijk is kleurrijk in paarstinten. Het valt goed op en de titel is duidelijk leesbaar. 

Tica Morgan heeft zich allereerst geïntroduceerd met de spannende e-only reeks "Mooie Moorden".  Scelus is deel 1 van een nieuwe serie, die begint met een nieuwe zoektocht naar antwoorden. Zoë Janssen, profiler op Goeree-Overflakkee, wordt gevraagd te ondersteunen bij een ander rechercheteam in Apeldoorn. Ze staan voor een raadsel. 

De schrijfstijl die Tica Morgan hanteert is helder en duidelijk. Geen moeilijke woorden zijn dan ook nodig om direct meegezogen te worden in het leven van Zoë. Zij heeft een druk leven als gescheiden moeder met twee kids en een vriend ver weg. Een eerdere zaak heeft haar psyche flink getroffen. Nu wil ze graag weer vooruit.  Zowel haar werk als privéleven komen ruim aan bod.

Qua spanningsboog wordt er wel veel geduld gevraagd aan de lezer. Na de introductie van het hoofdpersonage Zoë gebeurt er nogal wat; familiezaken, 2 politiedossiers, haar nieuwe liefde, de kinderen, op en neer naar Apeldoorn en dergelijke, maar met weinig echte spanning. Het duurt vrij lang voordat het team enige vooruitgang boekt. De vele gebeurtenissen bij elkaar zorgen voor minder spanning van de echte zoektocht. Dat is jammer. Vrij laat op dertig pagina's van het einde vindt men een opening. Dan gaat het gaspedaal flink in. 

De personages zijn divers en passen mooi bij elkaar; als een waar palet zijn ze toch een geheel. Een aanrader!

⭐️⭐️⭐️+halve ster

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Annette Overvoorde

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.