Advertentie

Auteur Rian Sevenhuijsen schrijft al zolang ze zich kan herinneren. Prinsessen en romantiek komen veel voor in haar schrijfsels. In 2001 studeerde ze af bij de Universiteit in Amsterdam. 2014 was het jaar dat ze haar droomprins volgde naar Noorwegen, waarna ze in 2015 de zomerliefde-schrijfwedstrijd won

~De elementen

De cover is vrolijk en romantisch. Het belooft al veel goeds, als je op zoek bent naar een goede feelgood, met een goed verhaal en mooie verhaallijnen die elkaar doorkruisen.

~De slechtste ideeën maken de mooiste herinneringen, is een mooi thema

De schrijfstijl is prettig, in de vertelperspectief van de 1e persoon, zoals ook de boeken van Kate Paris, lezen we over hoofdkarakter Amber. Het personage komt heel dichtbij door de manier van vertellen en wat zij allemaal meemaakt. Tegen wil en dank gaat zij op een pretreisje naar het favoriete land van de auteur: Noorwegen. In gedachte gaat haar een zus een beetje mee, want die weet zich goed te redden in moeilijke situaties, aldus Amber. Alles onder het motto: 'bad ideas make the best memories'. Tess vindt het leven een grote romantische film. Voor Amber is het een optelsom van de juiste elementen. Het zijn uiterste die elkaar zeker niet kunnen missen. Ook al doet de één een poging de ander uit zijn comfortzone te halen. Wat uit eindelijk heel goed lukt.

~De bijzondere personages maken het verhaal divers en ook compleet

Naast de romantische Tess en cijfer-liefhebber Amber, komen ook Raaf en Storm in beeld. Een soort Yin en Yang, totaal verschillend maar vullen elkaar mooi aan. Het is bekend een fotografenduo, dat toevallig ook is gestrand in Oslo. Vrouwenkiller Raaf ziet wel wat in Amber. Storm daarentegen is meer het stille type. Maar goed, stille wateren hebben diepe gronden. Zo ook hier. Naast de mooie personages is er nog een mooie andere verhaallijn te volgen, over een bijzondere man. Welke mooi gevonden is en de anderen weer inspireert. Een mooie vlecht geeft het totale plaatje op die manier.

~Conclusie

Tussen licht en donker is een prachtige roman, en gaat over vastlopen in je huidige leventje, zoeken naar je bestemming, mooie dingen ontdekken en jezelf weer terug vinden. En dit alles door een reisje naar het Parijs van het Noorden. Een reisje naar het Noorderlicht, met zijn magie en mooie pijlen van Cupido.

Rian Sevenhuijsen heeft hiermee een prachtig verhaal neergezet, met niet alleen maar liefde. De bijzondere personages en settings geven het een mooi "Noorderlicht". Het einde is ontroerend.

~Waardering 4 dikke sterren.

Genoten van deze mini-Kate-Paris. Ik dacht even terug aan de mooie vibes in De ondertoon van liefde. Het had er iets van weg. En bedacht mij dat deze Tussen licht en donker, mij meer heeft gegeven dan alleen maar Cupido met zijn liefdespijlen. Daar houd ik van..beetje diepgang en een mooie betekenis.

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Annette Overvoorde, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/05/rian-sevenhuijsen-tussen-licht-en.html

Reacties op: Tussen licht en donker, geeft meer dan alleen maar Cupido met zijn liefdespijlen, echt mooi!

15
Tussen licht en donker - Rian Sevenhuijsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners