Advertentie

De Vlaamse Pat Craenbroek (1966) kwam eerder met een spannend debuut, "Uitgebroed". Hiermee wist ze menig thrillerlezer zijn hartje te veroveren. Haar expertise gebruikt zij in haar boeken.

* De inhoud

In deze 2e Pat-thriller gebeuren er weer zeer mysterieuze en opvallende zaken: Een aantal sterfgevallen in een ziekenhuis. Een dode man in een sauna en een dodelijk ongeluk met een auto. Tenslotte wordt er een jonge man, zwaargewond, naar het ziekenhuis gebracht na een val van de trap. Tot zijn middel verlamd. Margaux Bakker en collega's zijn er druk mee, Zij is als magistrate (openbaar aanklager) werkzaam op het Vlaamse Openbaar Ministerie. Op[ het eerste gezicht zijn het losstaande incidenten. Maar niets is wat het lijkt, als Margaux Bakker zich in een zaak vastbijt.

* Spanning, verrassende wendingen en een al even onverwacht plot!

Een mooie snelle vibe en fijne schrijfstijl zijn mooie elementen

De cover raakte mij direct, het is helder en sprankelend. De titel en naam van de auteur vallen direct op. Wat ook op valt is de dikte van het boek, wel 415 bladzijden. Maar laat je daardoor niet weerhouden, want het leest zeer prettig. De schrijfstijl die Pat Craenbroek hanteert zorgt er voor dat je direct wakker op je stoel zit. Het proloog is al een mooi begin. Na het dichtslaan van het boek wordt dit stuk je helemaal duidelijk. Pat Craenbroek is Vlaamse. Tijdens het lezen bemerk je dit. Voor enkele opvallende zaken heeft Pat een korte woordenlijst vermeld. Wat reuze handig is. Eenmaal in de leesflow merk je het niet langer op en verdwijn je helemaal in de mooie snelle vibe van deze Vlaamse misdaadroman.

* Mooie mysterieuze puzzelstukjes vliegen in het rond

Het merendeel is geschreven in de 3e persoon. Daarnaast lezen we ook een aantal hoofdstukken in de ik-persoon. Dit is een belangrijke man in het verhaal. Pat Craenbroek schrijft helder maar ook mysterieus. In begin is de rol van dit karakter nog niet duidelijk. Pat strooit de losse puzzelstukjes gewoon in het rond. Superleuk want dit geeft alleen maar meer zin om door te lezen. De opmaak van het boek zit goed in elkaar, mooi lettertype, fijne zinnen en 4 delen die het verhaal verdelen in belangrijke stukken. De expertise van de auteur is goed verweven in het verhaal. Pathologen, magistraten, rechters, wetsdokters en bizarre sterfgevallen zitten allen verwikkeld in dit grote spinnenweb aan spanning. Met Margaux als grote heldin.

* Conclusie

Uitgekookt is een heerlijk spannend verhaal met fijne en ook wel diverse personages, en met Margaux als grote superspeurneus als ook de superheldin van deze ingewikkelde meeslepende hoogstaande thriller. Had Pat Craenbroek in Uitgebroed al haar schrijftalent laten zien, dan doet zij er nu een schepje "uitgekookt" bij. Hoe mooi is dat! Deze thriller zal menig ThrillSeeker gaan bekoren. Mooie moorden bestaan niet, maar hoe Pat dit allemaal beschrijft, wil je alleen maar doorlezen om snel te weten hoe zaken in elkaar zitten. En geloof mij, dat is heel indrukwekkend gedaan!

~ Uitgekookt is een spicy thriller met indrukwekkend einde! ~

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/09/pat-craenbroek-uitgekookt-blogtour.html

Reacties op: Uitgekookt is een heerlijke spicy thriller met indrukwekkend einde!

43
Uitgekookt - Pat Craenbroek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners