Zeker Een schot in de roos

AnnVee AnnVee
20 mrt 2024

Dank aan HarperCollins Holland en World of Romance voor het eerste boek dat ik mocht lezen als deelnemer van de World of Romance Boekenlounge.

Een schot in de roos - Iris Visser

Floor reist af naar Schotland om een documentaire te maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader Robert. Door een onhandig (en hilarisch!) voorval is ze haar rijbewijs net voor vertrek kwijtgeraakt en daarom roept ze de hulp in van de knappe Schot Owen. Samen reizen ze in zijn camper het land door op zoek naar Floors vader. Helaas gaat dat niet zonder slag of stoot, alhoewel, als lezer ga je smullen van deze tegenslagen!

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van Floor. In de proloog leer je haar al meteen goed kennen. Dit vond ik erg leuk omdat ik later tijdens het lezen heb gedacht ‘typisch Floor’, alsof ze echt een bekende van me was! Daarnaast word je als lezer ook nieuwsgierig, want wat heeft Owen eigenlijk doen besluiten om met een vreemde het hele land door te reizen?

De avonturen die Floor en Owen samen beleven zijn hilarisch beschreven en net als bij alle andere Iris Visser boeken heb ik dan ook weer een paar keer hardop moeten lachen om haar rake uitspraken en metaforen. Chinees bestellen zal voor mij in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn ;)

Op een gegeven moment vond ik de beeldspraak wel te vaak voorkomen. Alsof er nooit meer iets gezegd mocht worden zonder cynische of sarcastische noot. Wel een beetje ironisch eigenlijk, want hoewel ik de humor een van de krachten van Iris Visser vind, was het in dit geval de overdaad aan diezelfde humor waardoor ik geen 5 sterren maar 4,5 sterren heb gegeven.

Een schot in de roos is ontzettend vlot geschreven en daardoor vloog ik door de hoofdstukken heen. Het is een heerlijke feelgood die me met een geweldige plottwist ook nog enorm wist te verrassen. Een echte aanrader dus!

Meer recensies van AnnVee