Advertentie

Aurora Burning is het vervolg op de bestseller Aurora Rising geschreven door topduo Amie Kaufman en Jay Kristoff (die ken je wel van The Illuminae Files). Het eerste deel blies me helemaal van m’n sokken, dus ik hield m’n hart vast toen ik begon aan het tweede deel. Ging dit een dipje of een lange aanloop naar deel drie worden? Ging ik de humor nog steeds net zo goed vinden? Kort: ik had zoveel hoop en verwachtingen. Gelukkig voor mij kwamen mijn ergste dromen niet uit én oversteeg Aurora Burning zelfs mijn stoutste verwachtingen.

Allereerst moet ik je vertellen dat het ontzettend fijn was om terug in dit boek te beginnen. De allereerste pagina’s waren allemaal geweid aan een korte samenvatting van boek één en de personages. Je was weer helemaal mee met het verhaal en dat had je ook best nodig, want bij hoofdstuk één word je er als lezer weer helemaal ingegooid. Het boek kent echt geen genade en neemt je mee op een onvergetelijke reis die je hart onderweg in miljoenen stukjes doet breken.

Het ding met dit boek is dat het net zoals het vorige deel ook geschreven is vanuit meerdere perspectieven en dat zorgt er nu eenmaal voor dat je als lezer ontzettend gehecht raakt aan de personages. Elk personage heeft iets speciaals en iets dat hen ontzettend onderscheid van de anderen. Ze maskeren veel emoties met humor, maar dit boek heeft ook zoveel diepliggende lagen. Dus als er dan op het einde van alles gebeurt, ben je helemaal verloren als je de laatste pagina omslaat. Ik kan het je verzekeren.Deel twee was ook extra speciaal omdat je hier nu ook veel meer hoofdstukken van Zila krijgt. In deel één had zij niet zoveel te zeggen gehad, maar nu heeft dit boek heel wat onbeantwoorde vragen over Zila opgelost.

Bovendien had ik ook niet het gevoel dat dit boek een enorme aanloop was naar het slot. Ja, natuurlijk is er geen ontknoping en gaat dit boek vooral over de reis naar de ontknoping, maar ik kan je verzekeren dat Amie Kaufman en Jay Kristoff genoeg plottwists (sommige meer voor de hand liggend dan andere) voor je hebben klaarstaan. Dit boek was precies de ene hartaanval na de andere. Het boek telt misschien wel 500 pagina’s, maar je vliegt erdoorheen, van de ene gebeurtenis naar de andere.

Tot slot, ik hou gewoon van hun schrijfstijl. Ik had niet door dat ik het gemist had totdat ik weer in dit boek begon. Zo luchtig, zo grappig en zo diep op sommige momenten. De manier waarop ze opnieuw zo’n ingewikkeld verhaal (met zoveel perspectieven en subplots) prachtig in elkaar hebben weten te steken verdient een applaus. Het zit zo goed in elkaar. Ondanks dat de auteurs heel wat dingen duidelijk maakten in dit tweede deel, denk ik dat er nog veel meer geheimen verborgen liggen in deel drie. Ik heb zoveel vragen en dat is leuk. Ik wil meteen verder lezen. Als je dat kan als auteur, dan heb je een geweldig boek geschreven.

Aurora Burning was het perfecte vervolg. Als lezer heb je nu nog een heel jaar om je theorieën te bedenken voor het slotdeel, want ik verzeker je: na het laatste hoofdstuk kan je aan niets anders meer denken. Dit was dus wederom een geslaagd boek waarvan ik ontzettend genoten heb. Ik wil meer. Jammer dat het nog zo lang is totdat het vervolg uitkomt.

Reacties op: Dit boek breekt je hart

5
Aurora Burning - Amie Kaufman Jay Kristoff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners