Erg interessant en leerzaam
Organisch van Giulia Enders met prachtige illustraties van haar zus Jill Enders.
In dit boek legt Giulia uit dat ons lichaam geen machine is, maar een slim en gevoelig systeem dat voortdurend samenwerkt met zijn omgeving. Enders laat zien hoe organen zoals huid, longen en immuunsysteem reageren op stress, hygiëne, emoties en leefstijl. De kernboodschap: door beter te begrijpen wat je lichaam nodig heeft en hoe het signalen geeft, kun je gezonder leven zonder strikte regels, maar met meer vertrouwen in je eigen lichaam.
Als allround schoonheidsspecialiste, in het verleden werkzaam in een medisch-cosmetische privé-kliniek waar ik ook een opleiding tot doktersassistente genoot werd mij niet veel nieuws verteld in dit boek. Toch werd ik gegrepen door het boek, van begin tot eind. Giulia verteld op een heel toegankelijke manier haar verhaal. Ik vind het erg interessant en winstgevend dat ze linkt naar nieuwe (wetenschappelijke) onderzoeken waarbij ze haar verhaal onderbouwd. De tijden veranderen en door middel van nieuwe onderzoeken is er natuurlijk ook meer kennis over het menselijk lichaam. Wat dat betreft was ik één en al oor.
Ik ben erg enthousiast over dit boek. Daarbij ben ik van mening dat dit boek ingezet kan worden op bijvoorbeeld het voortgezet onderwijs. Het wordt zo toegankelijk beschreven dat ik denk dat het voor een 3e jaars vmbo leerling al goed te volgen is en een uitstekende basis kan vormen in het onderwijs.
Dank @lsuitgeverij voor dit recensie-exemplaar. Ik vond het erg interessant, ik zoog alle informatie op. Het was even alsof ik weer aan het leren was voor mijn studie. Ik merkte dat ik de nieuwe kennis ook wilde delen met mijn omgeving. Ik hoop dat dit boek gelezen gaat worden niet alleen door volwassenen maar evenmeer door jong volwassenen en de jeugd. Ik zal het een ieder zeer aanbevelen.