Niet mijn boek/schrijver
Een feelgood-kerstroman.
Belle, een jonge schooljuf fietst rond de feestdagen per ongeluk de bewoner van het kasteel van de sokken. Belle koopt haar schuldgevoel af om voor de oude dame te zorgen als blijkt dat diens enkel flink verstuikt is. Het verhaal draait om tweede kansen, familiegevoel en de magie van Kerstmis in een sprookjesachtige setting.
Persoonlijk ervaarde ik dit verhaal als iets te langdradig. Scènes te uitgebreid en ietwat verveeld geschreven. Pas in de laatste drie hoofdstukken leesde het boek wat lekkerder door. Het is een beknopt verhaal te veel uit zijn verband getrokken waardoor ik mezelf moest dwingen door flinke stukken passages heen te lezen. Wat ik ook storend vond was dat iedereen elkaar meissie noemde. Er stak wat simpele psychologie achter de karakters door wat het wat sommige stukken in het verhaal wat voorspelbaar maakte.
Het boek heeft geen pit en beschikt over weinig diepgang.
Mijn beoordeling kan misschien te wijten zijn aan mijn eerder gelezen boeken, waaronder "De verborgen kerstbibliotheek" van Jenny Colgan wat ik echt een heerlijk boek vond. Ik dacht dat dit kerstverhaal ook niet te overtreffen viel tot ik het feel good boek "zoals kerst bedoeld is" las. Naast deze twee feel good boeken viel "Kertsmis in de Schotse Hooglanden" mij wat tegen.
Dit boek krijgt daarom van mij twee sterren.
Het boek heeft geen pit en beschikt over weinig diepgang.
Dit boek krijgt daarom van mij twee sterren.