Een klassieker

AuroraBearheart 02 december 2025
Ik heb al veel films gezien gebaseerd op het verhaal van Jekyll en Hyde en daarom stond het boek ook hoog op mijn lijstje. Na het lezen van Frankenstein wist ik gelukkig wel een beetje wat ik moest verwachten. De filmwereld maakt graag gebruik van de meest sensationele gedeeltes van het verhaal maar mist daarbij vaak de kleine nuances die het verhaal zo speciaal maken.

Het verhaal heeft een rustig tempo en is geschreven uit het perspectief van Dokter Utterson een van de vrienden van Dokter Jekyll. Hij maakt zich zorgen om zijn vriend wanneer men hem steeds minder ziet en hij zich ogenschijnlijk ophoudt met een vreemde bruut.

De duistere ondertoon is duidelijk aanwezig en ik heb dan ook erg genoten van het verhaal. Uiteindelijk jammer dat het maar een kort verhaal is want ik had wel meer willen lezen vanuit het perspectief van Dokter Jekyll. Ik kan me de wanhoop van Dokter Jekyll goed voorstellen wanneer hij wakker wordt en hij beseft dat hij de controle is verloren.

Meer recensies van AuroraBearheart

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.