Rekke en Vargas deel 3
Heb ik weer een deel 3 te pakken en ik heb natuurlijk 1 en 2 nog niet gelezen. Maar met goede moed ben ik toch aan Post Mortem begonnen. Soms dan kan dat prima maar in dit geval zou ik bij deze serie toch eerst deel 1 en 2 oppakken want ik heb behoorlijk wat opbouw gemist wat betreft de personages. Die voelden daardoor redelijk vlak en niet zo interessant.
Het verhaal leest wel lekker vlot weg. Korte hoofdstukken, wisselend tussen het verleden en heden, ik hou er van. Jammer genoeg gaat het verhaal van Vargas en Rekke zelf heel erg langzaam. Ze staan halverwege het verhaal nog steeds in dezelfde keuken het dossier te bestuderen. Ze hebben een coldcase toegewezen gekregen van een brute moord op een jonge vrouw. Al gauw blijkt deze zaak niet op zichzelf staand en vinden ze een link naar verschillende femicide zaken. Dan brengt het onderzoek hen naar de elite literaire wereld van Stockholm.
De ontknoping was ook een beetje een anti-climax. Ik twijfel nog of ik deel 1 en 2 ga oppakken.
[Recensie-exemplaar]
[Recensie-exemplaar]