Een fantastische thriller van Suzanne Vermeer die je niet meer loslaat zodra je eraan begint

Averbeek 28 oktober 2023
Als echte Suzanne Vermeer fan mocht ik het nieuwste boek van Suzanne Vermeer - Mayday lezen en wat een feestje was dit!

Het verhaal begint al met een sterk en spannend proloog waardoor je meteen op blz 1 al in het verhaal zit.
Charlie heeft een hechte band met broer Peter want vroeger stonden zij er alleen voor. Vader is chirurg en moeder werkt in de verpleging draaide veel nachtdiensten en lag overdag vaak op bed, hier had ik het al met hen beide te doen omdat ze echt op elkaar aangewezen zijn al vanaf jongs af aan. Het verhaal start in Stockholm met Charlie die op een een steden trip is met haar vriend Marco. Op een gegeven moment branden zij een kaarsje voor Peter ergens in een kerk niet dat hij het nodig heeft met zijn zeilervaring maar wel zodat hij veilig aankomt voor hun afspraak maar wat zij niet zien is dat het uitwaait als zij de kerk uitlopen..... vanaf toen werd het verhaal echt spannend voor mij en werd ik nog meer het verhaal ingezogen met de dingen die voorvallen: De voicemail van Peter die Charlie ontvangt, De journalist Eline die Charlie benaderd dat zij weet dat er iets niet klopt. Het verhaal wordt dan ook verteld uit 2 perspectieven uit die van de journalist Eline en Charlie. Wat een heerlijk samenspel volgt er tussen Eline en Charlie, Eline is erg gedreven om de steen boven tafel te krijgen op een Journalisten manier waarbij Charlie hiernaast lekker impulsief kan zijn waardoor niet altijd alles op rolletjes verloopt. En toch zijn zij een geweldig duo! Suzanne Vermeer weet de spanning bij deze thriller erg goed op te bouwen gedurende het verhaal. Er gebeurd echt veel tijdens het verhaal waardoor het spannende gevoel je niet meer los laat en je het graag wilt doorlezen om dit gevoel vast te houden. Het boek heeft een enorme climax waar je echt nog even over nadenkt als je het boek uit hebt! Ik vond dit weer een hele goede thriller van Suzanne Vermeer en ik heb er al echt veel gelezen, maar ik durf wel te zeggen dat ik dit een van de betere en spannende verhaallijnen is! Ik geef dit boek dan ook 5 sterren en raad hem je aan om te lezen!

Meer recensies van Averbeek