Advertentie

Nina beschrijft haar twee weken durende zoektocht naar antwoorden op vragen over belangrijke gebeurtenissen in haar leven. Het groot aantal personages dat in het boek een rol speelt maakt wel dat je er even bij moet blijven met je gedachten. Gelukkig begint Anya met een lijst met een korte beschrijving van deze personages. Ik moest regelmatig even terugbladeren.
Nina is opgegroeid hoog in de Pyreneeën, alleen met haar moeder die haar beestachtig behandelt. Op haar 14e wordt ze ontdekt, zittend naast haar dode moeder. Omdat ze te midden van bloemen wordt gevonden krijgt ze de naam Nina Fleurie, het Bloemenmeisje.
De zoektocht neemt ons mee naar, voor Nina, belangrijke plekken in Nederland, België en Frankrijk. Nadat ze gevonden is ontfermt Gigi zich over Nina en probeert haar de beginselen van sociaal gedrag bij te brengen. De manier waarop Anya bechrijft dat dat deels wel en deels niet is gelukt, spreekt tot de verbeelding en voelt erg geloofwaardig. Ik voelde als het ware de worstelingen die Nina doormaakt in haar contacten met de mensen om haar heen.
Op een heel natuurlijke wijze wordt de lezer mee genomen naar de climax van haar zoektocht. Een climax die verrassend is te noemen en me heeft laten zitten met de vraag: was het nu een happy ending , of juist niet…..?

Reacties op: Een spannende zoektocht die de nieuwsgierigheid prikkelt

167
Het bloemenmeisje - Anya Niewierra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker