Heerlijke historische roman
Eerdere boeken van Kate Quinn krijgen goede reviews, ik ben dan ook benieuwd naar dit boek wat zich rond 1950 – 1954 afspeelt.
De Briar Club zijn de vrouwen die in het vrouwenpension wonen in Washington. Een gierige huisbaas met twee kinderen en nieuwkomer Grace ontfermt zich op de donderdagavond over de kinderen en geeft ze te eten. Langzaam maar zeker komen de andere huursters ook en elke donderdag kookt een ander. De Engelse Fliss, politiedochter Nora, baseball kampioen Beatrice, communisten hater Arlene en de Hongaars Reka.
Het eerste hoofdstuk van het boek dacht ik: ‘Kate Quinn, waar gaat dit naar toe?’ Hoofdstukken van rond de 50 bladzijden (volgens mijn e-book) en ik kwam er niet lekker in. Tot hoofdstuk 2! Daar kwam de spanning en sensatie! En opeens zat er een vaart in het verhaal en kon ik het niet meer wegleggen. Kate sleepte mij Briar House in en opeens zat ik gezellig zonnethee te drinken in Grace haar kamer. De Briar Club begon eindelijk te leven!
Het verhaal begint als het huis gaat vertellen en daarna beginnen de flashbacks naar zo’n 4 jaar terug, elke keer vanuit een andere huurder. Ze komen allemaal aan bod dus je ziet allemaal verschillende standpunten en perspectieven. Heel fijn want zo leer je ze allemaal kennen en toch vroeg ik me af wie dan toch de moord had gepleegd? Het huis wil ze allemaal beschermen, en ik had ook niet het idee dat er een verschrikkelijk persoon in het huis woonde. Nou ja, één dan, de gierige huisbazin maar die is onuitstaanbaar op een andere manier.
De historische feiten uit het boek maken dit boek erg goed, racisme, gangsters, koude oorlog en vrouwenrechten.
Even het eerste hoofdstuk doorworstelen maar het is zeker de moeite waard! Heerlijke historische roman!
Bedankt uitgeverij Fontein voor het recensie-exemplaar!
Bedankt uitgeverij Fontein voor het recensie-exemplaar!