Intrigerend, maar onsamenhangend
De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf vertelt over Frida’s opgroeien naast de Haarlemse koepel, haar relatie met haar ouders en de herinneringen die haar hebben gevormd. De personages zijn levendig neergezet. In het bijzonder Frida’s vader springt eruit. Een gevangenisdirecteur met meer compassie en voor de gedetineerden dan voor zijn collega’s bij justitie. Zijn eigenaardige en soms tergende trekjes maken hem tot een sterk en intrigerend figuur.
Toch wist het verhaal me niet volledig te grijpen. De losse herinneringen en scènes bleven wat onsamenhangend, waardoor de impact van de veelbelovende premisse (je kan het kind uit de gevangenis halen, maar hoe haal je de gevangenis uit het kind?) naar mijn mening niet goed tot zijn recht kwam.