Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een spannende picknick

bernies2 03 juli 2023
Picknick bij maanlicht
Alle superlatieven die er destijds bij het verschijnen van het boek in de Engelse pers werden gezegd over de schrijfster en haar meesterlijke verteltrant, zijn bepaald niet overdreven. Het leest als een trein en houdt je van begin tot eind in spanning hoe het af zal lopen en wie de picknick overleeft en wie niet. Dat er doden zullen vallen staat namelijk al vast, er voltrekt zich tijdens dit uitje een natuurramp: een klif stort neer op een hotel aan zee. Het verhaal begint met een gesprek tussen twee bevriende dominees, waarbij de ene een begrafenispreek moet houden tijdens een dienst en aan zijn vriend vertelt dat dit hem grote moeite kost omdat de slachtoffers waarschijnlijk nooit gevonden zullen worden.
Vervolgens worden in een terugblik alle gebeurtenissen en ontwikkelingen, in de dagen voorafgaande aan de uiteindelijke ramp beschreven, die dan resulteren in de noodlottige afloop. Dit wordt telkens gedaan vanuit het perspectief van de verschillende hoofdrolspelers, wat voor meer inlevingsvermogen zorgt. Er blijken heel wat onderliggende motieven, verbanden en oorzaken te zijn het boek tot een soort detectiveroman maken en je vraagt je steeds af, wie iets te verwijten valt met betrekking tot de uiteindelijke afloop.
De karakters zijn soms wel een beetje eendimensionaal: een slecht persoon is ook echt slecht en de “goeden” aardig, maar dit is niet storend.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van bernies2