Gruwelijk vernieuwend
Houd je van thrillers, gruwelijk en kort? Dan MOET je Grenzeloos lezen van Jeany Bijloo.
Ik werd benaderd voor een kort verhaal, dat ook nog een thriller was. Mijn interesse was gewekt en na een gruwelijk begin las ik de thriller van ongeveer 70 bladzijdes in 1 adem uit. Ok, das niet helemaal waar, want soms moest ik het even wegleggen. Wat een verknipt brein heeft de moordenaar, hoe kun je een moord als iets moois zien?? Maar Bijloo weet het zo te schrijven dmv een inkijkje in bizarre brein van de moordenaar, dat je misschien ergens iets van begrip kunt krijgen?
Verschillende personages komen in het verhaal aan het woord, waardoor we meelezen over verleden van de hoofspersoon. En ik vrees dat het oprecht zo werkt, dat er voor bepaalde personen niet de juiste hulp geboden kan worden. Dat sommige mensen een gevaar voor de samenleving zijn.
Ik heb het verhaal met geknepen billen gelezen. De moord was al gepleegd, maar de spanning was er zeker niet af. Een gedetailleerde omschrijving van hoe de moordenaar te werk ging, afgespiegeld aan zijn gedachtes van perfectie en liefde. Bizar.
Eerlijk gezegd ben ik een dergelijk opgezette thriller nog niet eerder tegen gekomen. Ik ben dus ook laaiend enthousiast. Ik heb niet gemerkt dat er gehaast is in dit korte verhaal en nu twee weken na het lezen, is het verhaal nog steeds blijven hangen in mijn gedachtes.