Puur verhaal
Wauw! Een prachtig verhaal met zoveel diepere lagen dat je wel verder wilt lezen.
Toen ik hoorde dat Ryanne Veldkamp een boek samen met een man Roel Dirven zou gaan schrijven, werd ik nieuwsgierig. Zou ik daar tijdens het lezen wat van merken? Ik heb me dan ook regelmatig afgevraagd of ze beide een personage voor hun rekening zouden nemen, of dat het meer samen brainstormen voor de verhaallijn zou zijn.
In ieder geval merk je er niks van dat er twee auteurs betrokken zijn bij het schrijfproces. Tot op de bodem is een puur verhaal.
Bram heeft onverwerkt verdriet en grijpt naar de drank, maar door omgang met de verkeerde personen, raakt hij al dieper in de shit. Hij stoot iedereen die hem lief is steeds verder van zich af.
Maarten is degene die hem zijn ogen opent en gevoelens bij Bram oproept. Hij is therapeut en raakt in een professioneel conflict doordat hij gevoelens voor Bram ontwikkelt. En dat kan echt niet, zowel op werkgebied als privé. Want wat als...
Er komt in dit boek ook sex voor. Niet in de traditionele setting man/vrouw, maar in de mannenliefde. Ik vind dat Roel en Ryanne dit zeer knap omschreven hebben, zonder dat het vulgair of ongemakkelijk wordt.
Voor mij is het een geslaagd verhaal en deze samenwerking mag nog langer duren!
Voor mij is het een geslaagd verhaal en deze samenwerking mag nog langer duren!