Magische verhaaltjes
Het reddingsteam - Rosalie De Jong
Kinderboek | Kobo Plus leesboek | Blogtour
Het reddingsteam, bestaande uit Julia, Josy, Jinthe en Marith, staat steeds klaar om alle inwoners van het bos of het onderwaterrijk te helpen. Of het nu eenhoorns, elfjes, draken of andere magische wezens zijn, zij staan paraat als er een oproep via de Noodband binnen komt. Zo beleven ze allerlei avonturen, het ene al wat spannender dan het andere.
Alleen voor die prachtige cover zou je het boek al willen lezen. De schrijfstijl is ook mooi en beeldend. Het woordgebruik is op kindermaat, makkelijk voor hen te lezen. De lengte van de verhaaltjes is ook ideaal om te lezen voor het slapen gaan.
Het allereerste verhaaltje gaat over het ontstaan van Het reddingsteam. De daaropvolgende zijn steeds missies die ze tot een goed einde brengen. Ze leren zo steeds meer wezens kennen en smeden met sommigen een vriendschapsband, waardoor ze later op hen kunnen rekenen als ze bijkomende hulp nodig hebben.
Ook al gaan de verhalen over een groepje vriendinnen die de problemen in het magische bos gaan oplossen, het boek is geschikt voor jongens en meisjes. Toen ik aan mijn zoon vroeg wat zijn mening was, zei hij enthousiast dat hij ze heel leuk vond.
Het boek is aan te raden voor iedereen vanaf 7 jaar die van een beetje magie en eenhoorns houdt (doet niet iedereen dat stiekem een beetje), maar ook mijn dochter van 5 jaar kon de verhaaltjes zeker waarderen.
Ik heb het boek als onderdeel van de blogtour gelezen. Wil je weten wat anderen er van vinden, check dan zeker hun bookstagram account. Bedankt dat ik mocht deelnemen Books and Butterflies!