Wat een heerlijke en leerzame droom!

Boek2Musch 04 december 2025
Cover

Het meisje Frieda ziet er leuk uit. Ze houdt haar vinger op haar lippen, het signaal dat we allemaal wel kennen Stt stil zijn, dit maakt het gelijk ook wel een beetje spannend. Het lijkt of dat ze door de struiken in het donker ergens naar kijkt. Maar ze wil niemand laten schrikken. Ligt er soms iemand te slapen?

Het verhaal

Het meisje, dat Frieda heet, heeft een geheimpje. In haar dromen gaat ze vaak op reis en maakt heel veel avonturen mee. Frieda reist dit keer terug in de tijd en brengt een bezoek aan de Dino’s. Die zijn erg blij met het bezoek van Frieda want ze hebben namelijk een probleem. Ze vragen aan het meisje of zij ervoor kan zorgen of ze weer bij hun Dino’s vriendjes kunnen komen. Frieda weet wel een manier maar daarvoor heeft ze de hulp van alle Dino’s nodig. Lukt het hen om met alle superkracht die ze hebben om de Dinovriendjes weer samen te krijgen?

Mijn mening

Wat een prachtige illustraties staan er in dit kleurrijke prentenboek. Ik word er vrolijk van. Dit verhaal over een meisje Frieda, die samen met haar ouders, haar jongere broertje, een hond én een kat samenwoont, klinkt als een gezin dat voor de jonge kinderen herkenbaar is. Grappig vind ik dat zowel de hond als de kat de naam Koekie hebben gekregen, lekker makkelijk hahaha.

Frieda vliegt in haar droom door de ruimte en maakt een reis naar het land waar mooie gekleurde Dino’s wonen. En die Dino’s vragen haar om hulp, dat is wel heel bijzonder toch. Frieda vindt het geweldig en helpt de Dino’s graag. Ze helpt elke Dino door het bedenken van een uitdaging zodat ze toch dingen doen die ze moeilijk vinden of denken dat ze het niet kunnen. Frieda kan het zo overtuigend brengen dat de Dino’s het gaan proberen…. En denk je dat het de Dino’s gaat lukken?

Rosalie Koppendraaier heeft op een leuke manier de onzekerheden en de emoties waar de Dino’s last van hebben in het verhaal verteld. Door de wijze te gebruiken nodigt het kinderen uit, tijdens het lezen van dit boek, om over hun eigen gevoel te praten. Ook vind ik dat de waarde van vriendschap en het samenwerken erg mooi in dit verhaaltje verweven is en prachtig in beeld is gebracht door illustrator Roel Steenbergen.

‘Frieda op droomreis naar de Dino’s’ is echt een leerzaam boek waar als verrassing de auteur een QR-code aan heeft toegevoegd.

‘Frieda op droomreis naar de Dino’s’ krijgt van mij 4 sterren.

Meer recensies van Boek2Musch

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.