Die ene vraag....(3,5 sterren)
Een man staat middenin de natuur, waar hij in verte een prachtige zonsondergang ziet. De cover heeft door die zonsondergang schitterende kleuren waardoor het boek gelijk opvalt. Voor de titel is gekozen voor een overloop effect van kleuren, ik vind het goed gekozen. Dit boek kun je toch niet laten liggen?
Het verhaal
Arzu Yilmaz heeft Turkse roots maar woont al sinds jong meisje in Nederland. Arzu werkt als rechercheur bij de politie in Groningen. Op een dag krijgt ze een zaak die gaat over een vermiste man. Het blijkt een wethouder te zijn uit de gemeente Westerkwartier, die zich bezig hield met een uitbreiding van het zonnepark. Ondanks dat Arzu zich volop de zaak stort krijgt ze maar geen antwoorden op haar vragen. Het onderzoek verloopt ontzettend stroperig. Wanneer er een weerzinwekkende vondst wordt gedaan, denkt Arzu op het juiste spoor te zitten.
Naast haar werk krijgt Arzu steeds meer de drang om achter haar roots aan te gaan. Ze weet weinig van haar Turkse achtergrond en daar wil Azru meer over weten. De vraag die op haar lippen brand is nu net de vraag die niet gesteld mag worden. Haar familieleden blijven zwijgen wat Azru ook probeert….
Mijn mening
Zoals de meesten wel weten heeft Boek2Musch ook een eigen Minibieb. Regelmatig kom ik met mensen aan de praat die een boek komen halen of brengen. Zo ook met auteur Rob van Dorssen die een boek kwam doneren voor de minibieb. Toen Rob hoorde dat ik boeken recenseerde en ik enthousiast reageerde op zijn verhaal heeft hij gevraagd of ik zijn thriller ‘Nooit Meer’ wilde recenseren. Ik heb aangegeven dat ik dat graag wilde doen maar dat dit nog wel even kon duren voordat ik ruimte in mijn planning had. En dat even duren, duurde langer dan dat ik zelf had verwacht. Rob, dank voor je geduld maar hier is eindelijk mijn recensie over je thriller ‘Nooit Meer’.
Voor mij, als rasechte Groningse, die in de stad Groningen is opgegroeid maar ook vele voetstappen in het Oldambt en in het Westerkwartier heeft liggen, is ‘Nooit Meer’ echt een cadeautje. Wat is het heerlijk om een spannende thriller te lezen waarvan de omgeving zo vertrouwd is. Ik vond dat heel leuk om te lezen. Het verhaal speelt zich niet alleen in het Noorden van het land af maar ook voor een klein deel af in het Westen en in Turkije.
Het boek heeft verschillende verhaallijnen, waardoor het zeker veel schakelen is. Doordat de auteur gekozen heeft voor korte hoofdstukken is dat prima te doen. Daarbij helpt de prettige schrijfstijl van de Rob van Dorssen, deze zorgt ervoor dat het verhaal vlot weg leest.
De verhaallijn dat meer in het verleden ligt van Turkije speelt zich af in de jaren negentig waar de arbeidsomstandigheden om te huilen zijn. De andere twee verhaallijnen spelen zich af in het heden. De auteur heeft met verschillende spannende gebeurtenissen in die drie verhaallijnen ervoor gezorgd dat ik op een gegeven moment dacht te weten hoe het een en ander in elkaar zat. Natuurlijk helemaal fout gedacht. Duidelijk dat Rob van Dorssen dus een auteur is die de lezer op het verkeerde been zet. Hij komt dan met een ontknoping, die zo onverwachts is, dat ik deze even moet laten bezinken.
De verhaallijnen en de personages in ‘Nooit Meer’ vind ik goed door de auteur uitgewerkt. Ik heb me zeker vermaakt met deze spannende thriller wat absoluut naar meer smaakt.
‘Nooit Meer’ krijgt van mij 3,5 vette sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘Nooit Meer’ krijgt van mij 3,5 vette sterren.