Hilarisch en ontroerend
Wat weer een heerlijk boek van deze op en top Engelse schrijfster! Dat Engelse laat zich vooral kennen in d e droogkomische beschrijvingen van situaties (hoe dramatisch ook). In dit boek brengt zij de ik-figuur Ruby Lennox tot leven en neemt zij lezer ook mee, door middel van aparte hoofdstukken, in de geschiedenis van de familieleden vóór haar. Trefzeker schetst zij de karakters van de vele ooms en tantes, oma's en opa's, neven en nichten. Ik heb me af en toe rot gelachen. Een voorbeeld: " Zelfs een mandarijnchinees sprekende Chinees zou nog gevloerd worden door de subtiliteit van Bunty's intonatie."
Tegelijkertijd deed het mij nogmaals beseffen hoe belangrijk het gezin is waar je bent opgegroeid en welke impact dat kan hebben op de rest van je leven. En de generaties na jou. Het slot van het boek ontroerde me.