Opposites attract tijdens romantische reünie
Een van de auteurs die ik vorig jaar heb ontdekt, is Rebecca Yarros. Hoewel je niet om haar populaire fantasy-serie heen kunt, ben ik juist fan van haar romantische romans. Extra leuk dat ik daarom een recensie-exemplaar van Uitgeverij Zomer & Keuning mocht ontvangen.
Allie uit Variation is een succesvolle en beroemde ballerina. Als ze een grote blessure oploopt, besluit ze te revalideren in het zomerhuis van haar ouders. Daar loopt ze Hudson, haar jeugdliefde, tegen het lijf. Ze zijn een paar jaar terug nogal pijnlijk uit elkaar gegaan, dus hun weerzien is nogal moeilijk. Maar ze blijken een gemeenschappelijk probleem te hebben waardoor ze veel tijd samen moeten doorbrengen. Kunnen ze het verleden achter zich laten en het probleem oplossen?
Niets leuker dan lezen over een reünie, in welke vorm dan ook. De auteur heeft, net zoals in haar andere boeken, een vlotte schrijfstijl en weet met de afwisselende perspectieven van de twee hoofdpersonen de spanning op de juiste momenten op te bouwen. Met de opkomst van sportromances vond ik het interessant om nu eens over een ballerina te lezen. De auteur weet goed de mooie, maar ook de zware kanten van deze sport te belichten. Het verhaal is meeslepend en ontroerend, maar leest toch luchtig door. Ondanks het aangrijpende verhaal, wist dit verhaal me toch minder te pakken dan haar eerdere andere verhalen. Maar goed, het is ook wel erg moeilijk om daar aan te kunnen tippen. Ik weet zeker dat dit verhaal weer veel lezers zal aanspreken. O.a. een aanrader voor liefhebbers van Colleen Hoover, Nicholas Sparks en Kristin Hannah. Ook liefhebbers van opposites attract, insta love, second change love en fake dating moeten dit boek zeker een kans geven.